Konu: Pilav
View Single Post
Eski 25-10-2011, 12:23   #169
sakdag
Ağaç Dostu
 
sakdag's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-09-2011
Şehir: Balıkesir - Edirne
Mesajlar: 3,227
merhabalar, size geçen gün yaptığım bıldırcın kapama tarifi vermek istiyorum. Çok lezzetli olduğu için sizlerle paylaşmak istedim..

1. 6 adet bıldırcın yaklaşık 2 litre suda yarım saat pişirilir.
2. 2 su bardağı pirinç yıkanıp hazırlanır.
3. Pişen bıldırcınlar fırın tepsisine dizilip , bıldırcınların içine, ve tepsinin boş yerlerine serpiştirilir.
4. Sonra bıldırcınların kaynama suyu ilave edilir. Fırında pişeceği için 2 bardak pirince 5 bardak su konulur..
5. Afiyet olsun...

Tepsinin fırına girmeye hazır hali:
Name:  DSC03178.jpg
Views: 12149
Size:  45.6 KB

Bu da pişmiş hali ))

Eklenen Resimler
 
sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön