View Single Post
Eski 24-10-2011, 20:47   #39
eflone
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 15-05-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 85
Herkese tekrar merhaba. Bu sefer çok ilginizi çekeceğini düşündüğüm solucan dışı bir konuyla ilgili haberlerle karşınızdayım Ama önce solucanlardan bahsedeyim yine de.
Geçen söylediğim gibi gençlerin hakim olduğu popülasyon gelişimine devam ediyor. Dün halk arasında kulağa kaçan adı verilen böceği kapalı balkonumda gördüm. Nereden geldi bilmiyorum ama solucanlar için tehdit oluşturabilirdi. Hemen uzaklaştırdım. Ve kilitli ilkel yalıtımlı kutu sistemini geliştirdiğim için başarılı hissettim kendimi. Her neyse asıl haberim başka.
Dün birkaç yıllık limon ağacına kumkuat aşısı yaptım. Tutar mı bilmem ama bayağı öğretici ve eğlenceliydi.

Aslında üç göz aşıladım ama gece fotoğraf makinesi çekimi güzel olmadığı için üçüncüyü bir türlü odaklayamadım. Sabahları da evde olmadığım için malesef şimdilik bu fotoğraflarla yetiniyorum. Baharda tomurcuklar çıkmaya başlayınca fotoğraf eklemeye devam ederim inşallah
Name:  agaclar38.jpg
Views: 2463
Size:  35.6 KB

Name:  agaclar39.jpg
Views: 2261
Size:  28.2 KB

Bu arada daha önceki kompost kasamın tam üstüne toprak doldurduğum yeni kasamı ekledim. Umarım balkonun yük taşıma sistemine zararlı bir ekleme yapmamışımdır. Hep yapmak istiyordum, dün yaptım kışlık yeşil yapraklı sebze ihtiyacımı karşılasa yeterli olacak Kendi kendine yeten bir balkon olması için çalışmalarım sürecek.. İleride bir zaman için hedefim: Dışarıdan yarı bağımsız bir ekosistem oluşturmak.

Name:  agaclar40.jpg
Views: 2507
Size:  41.1 KB
Hal-i hazırdaki roka ve kırmızı marullarımı hemen ektim. Bakalım lezzetlerini kaç haftada tadar olacağım.
Name:  agaclar41.jpg
Views: 2343
Size:  41.1 KB

eflone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön