View Single Post
Eski 21-10-2011, 23:45   #12
SerDag
Ağaç Dostu
 
SerDag's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-10-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 342
Bu da Amerikan sitesinde hoya carnosa açtıranların yazdıklarının çevirileri.


* Benimki 9 yıl sonra açtı. Bir sürü gübre istediği söylenirdi ama hiçbir işe yaramayınca bıraktım. Sanırım saksısında sıkışmaya başladı ve tüm sabah güneşini alıyor. ("pot-bound" kelimesi burada da var.)

*Çiçek açmadan önce sürgününün 3 feet (0.91 metre) kadar olması gerektiğini okumuştum. Sanırım bu doğru çünkü benim hoyam 4 yıldır açmıyordu ve bu bilgiyi okuyunca tepeden budamayı bıraktım, büyümesine izin verdim ve 2 yılda açtı. Bu kadar süre içinde sadece bir kez saksı değiştirdim. Sanırım saksıda sıkışmayı seviyor. Ve eğer dışarıda bırakırsanız zararlılar için kocaman bir mıknatıs gibi. açması konusunda problem yaşayanlar, bırakın birkaç feet büyüsün. Asmak istemiyorsanız saksısının etrafına sarın. Bol şans!

*Benim hoyam pencere önünde ve perde demirine dolandı, sarkıyor. 8 yıl önce tek bir hoya ile başladım. Yıllarca bahar-yaz süresince açtı. Bitkiyi 3 yıl kadar önce ikiye ayırdım şimdi sağlıklı, dev gibi iki bitkim var. Ne var ki ayırdığımdan beri çiçek açmıyor. Ayırdıklarımdan minik bir parça anneme verdim ve o her yıl açıyor. not: bu mesajı yolladıktan sonra benimki de açmaya başladı ne komik!

*Tennessee'de yaşıyorum ve bu bitkiyi California'dan 3 yıl önce getirdim. Bu bitkiyi büyükannem İsveç'ten 1908'de getirmiş, kendiyle birlikte Chicago'ya, Massachusetts'e, Michigan'a ve oradan California'ya taşımış. Annem ve halam çiçeği ayırdılar ve yarısı benimle birlikte. Geçen yıl 15 feet (4.5 metre) olarak boyu ölçüldü, mutfakta yaşıyor ve 23 çiçek olmak üzere 3 kere açtı.

* Anneme benim doğumumla birlikte armağan olarak bir hoya carnosa gelmiş. Ben 61 yaşındayım. Annemi kaybettim, ama hoyam yaşamaya devam ediyor. California'daki 7 evimde ve Arizona'daki bir evimde bu bitkiyi yetiştirdim. Son 2 Noel mevsiminde çiçek açtı. Onu daha loş bir odaya aldım ve geçen yıl açmadı. Işığı sevmediğini düşünmüştüm, demek ki yanıldım.


Nesiller boyu yaşayan hoyaların hikayelerini sevdim, paylaşmak istedim. İnsanlar tıpkı alyansları gibi, şehir şehir bu bitkileri yanlarında taşımış.

daha fazlasını okumak için (İngilizce): PlantFiles: Detailed information on Hoya, Wax Plant, Porcelain Flower Hoya carnosa

SerDag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön