View Single Post
Eski 13-10-2011, 21:13   #97
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Bitkisel desteklerden rahatsızlığım süresince inanılmaz destek aldım.

Sn. jilber Barutçiyan'ın eğitimine ben de Memet' le birlikte katıldım. Doğru, Memet'in söylediklerini aynen, ısrarla ve hatta kullananlara ve önerenlere tepkiyle belirtti. Reishi mantarı konusunda kesin görüş belirtti.

Ancak bir de şöyle bir gerçek var var Jilber Bey bu bitki ile ne derece akademik araştırmalar yaptı, denemeler kurdu da sonuçlarından bu denli emin.

Konusunda son derece yetkin ve kıdemli bir ziraat mühendisiyim, domates yetiştiriciliğinin de zeytin yetiştiriciliğinin de her noktasını bilirim, ama heran yeni bulunan bilimsel verileri, yenilikleri, gelişmeleri de takip ederim, onlaardan faydalanırım. Domates yetiştiriciliğini, içindeki likopenin niteliğini iyi bilirim ama ne farmakoloğum ne biyokimyacı ne de hekim. Likopenin sağlıkta etkilerini bilemem.

Aynı şey zeytinin içindeki oleoeuropein için de geçerli. Yağında meyvesinde de bulunur ama asıl yaprağından ekstre edilir. Şifa kaynağıdır. Zeytini iyi bilirim oleoeuropeini de, ama şeker hastalığı üzerindeki etkileri benim konum değil.

Reishi shitake maitake mantarlarından elde edilmiş bir drogu bir süre doktorumun önerisiyle kullandım (bu arada her içtiğim kapsülde işe yarar mı ki, Jilber Bey yaramaz demişti diye tedirgin oldum) şifa buldum. Kısaca kesin yargılı olmamak gerektiğini düşünüyorum.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön