View Single Post
Eski 13-10-2011, 17:26   #90
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Ben bitkisel tedaviye inanan bir insanım;ama, bilimsel yayınlar dışında rastgele yazılanlara itibar etmem..
Bilimsel kaynak gösterilmeksizin yazılan her yazıya inanmayın lütfen..

Bitkiler mutlaka yararlıdır,ama onları doğru alanlarda,doğru kullanmak gerekir..Her bitki her insanda aynı etkiyi yapmayabilir;dozu,hazırlanışı,nereden tedarik edildiği çok önemlidir..
Bazı hastalarda rastgele bitkisel çarelere başvurmak çok ters sonuçlar da verebilir..
...

Yukarıda yazılanları okuduktan sonra birkaç satır da ben yazayım dedim..

Ülkemizde Fitoterapi olarak adlandırılan,tıbbi bitkilerin hastalıkların tedavisinde kullanılması konusunda çok ciddi bir eğitimden geçmiş ve ülkemizde çok az sayıdaki tıbbi onkologdan biri olan Doçent Doktor Canfeza SEZGİN'in ''Hangi kansere hangi bitki'' adlı kitabını okuğumda Reishi Mantarı'nın kansere karşı koruyucu veya tedavi edici 79 bitki arasında olduğunu gördüm.. (sayfa 101-102)

Bu mantar çeşidiyle ilgili olumlu tesbitler var kitapta..

Mantarın en etkili maddesi beta-D glucan imiş..Kanser hastalarında yapılan çalışmalarda bağışıklık sistemini uyardığı,diğer bir çalışmada ise, akciğer kanseri olan hastalarda yaşam kalitesini %65 oranında iyileştirdiği yazılmış..

Laboratuar çalışmalarında meme ve prostat kanseri hücrelerinin yayılma riskini azalttığı,çeşitli kanser hücrelerini öldürdüğü ve kanserin damarlanmasını engellediği gösterilmiştir..
Lösemi,meme,sarkom,kalınbağırsak,karaciğer,mesane ve prostat kanseri hücrelerini öldürmekte..

Fakat kilinik çalışmalarda bazı insanlarda tam tersine bağışıklık sistemini baskıladığı görülen bu mantarın etkisinin her insanda farklı olabileceği ve kemoterapi gören hastalarda beraber kullanılmasında çok dikkatli olunması gerektiği yazılmış kitapta..

Sağlıklı insanların günde 13.2 gram taze reishi mantarı almasının belirgin bir yan etkisinin bulunmadığını,kanda antioksidan kapasitenin arttığını yazmış sayın Canfeza SEZGİN..

Sayın Jilber Barutçiyan mantarları çok iyi tanıyabilir ama eğer fitoterapi uzmanı değilse, Doç.Dr. Canfeza SEZGİN'in bilimsel verilere göre yazdığı kitaptaki bilgilere inanmak çok daha doğru olur..

''Domates de anti oksidan olduğu için kanserden koruyormuş günde dört ton yiyebilirseniz.'' diye yorumlar yapmak bence biraz yakışıksız..
Unutmayalım..bizde halen yok ama Avrupa ülkelerinde doktorlar alternatif tıp ürünlerini reçete edebiliyor..
Bizde ise,küresel ilaç sanayiin esiri olmuş alternatif tıbba tamamen karşı ve düşman olan doktorlar maalesef çoğunlukta.

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön