View Single Post
Eski 12-10-2011, 10:33   #4
MSaygin
Ağaç Dostu.
 
MSaygin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2006
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,794
Merhaba,

Chinotto yani Çin turuncunun iklim ve ortam isteği diğer turunçgillerle aynı, bu konuda saksı harcından, ışık ihtiyacına, gübrelemeye kadar tüm bilgileri turunçgil yetiştiriciliği başlığımızda bulabilirsiniz, oldukça detaylı bilgi var forumumuzda. Kayseri'de zor olacaktır, iyi bakmanız gerekecek.Önceliklşe kış aylarında içeri alma şansınız varsa, bol ışıklı bir pencere önü, kaloriferden uzak bir konum gerekir. ya da gterasta, balkonda korumaya alabilirsiniz. Gövdesini gazete kağıdıyla sararark koruyabilirsiniz bir miktar ama iç mekan daha doğru olur.
Chinotto diğer turunçgiller arasında bakımı kolay demiştim, budamaya gelir, galeri güvesi hariç diğer zararlılar da pek tercih etmiyor benim evde. Sık yapraklı yapısı, küçük şık yapraklarıyla da nefis bir görüntüsü var. Salkım şeklinde meyve tutar, saskıda bile bol meyve verir. Çiçek döneminde kokusu nefistir.

Şurada eski bir fotoğrafım var.

Ama genel olarka bakımı için turunçgil başlığındaki eski bilgileri okumalısınız.

Nereden temin edebileceğinize gelince satış bölümünde hem Mutlu Bey'in hem Romantik'in satış başlıkları var, ikisi de çok sağlıklı güzel bitkiler yetiştiriyorlar, güvenilir üyelerimiz.İkisi de bulabilir size.

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön