View Single Post
Eski 09-10-2011, 17:11   #19
Hüseyin Ovak
Ağaç Dostu
 
Hüseyin Ovak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2008
Şehir: kütahya
Mesajlar: 372
diCO ' nun ÇEŞİTLİ BİTKİ KÜLTÜRLERİNDE KULLANIM ŞEKİLLERİ :
SEBZELER : (Seralarda) Fide dikiminden 10–15 gün sonra dekara 250 gr. DiCO en az 25 lt. su ile karıştırılıp topraktan uygulanır.
Sonraki uygulamalarda dekara 125 gr en az 25 lt su ile çoğaltarak 20 gün arayla veya 20 günlük doz üç veya dörde bölünerek yapılabilir.
Tercihen gübre uygulamalarının hemen ardından damlama sistemi ile topraktan verilmesi önerilir.
(Açık alanlarda) Fide dikiminden 10-15 gün sonra dekara 125 gr. en az 12.5 lt. su ile karıştırılıp topraktan uygulanır. Sonraki uygulamalar birer ay ara ile üç kez, tercihen gübre uygulamalarının hemen ardından 125 gr diCO en az 12.5 litre su ile karıştırılarak topraktan veya 125 gr diCO en az 25 litre su ile karıştırılarak yapraktan uygulanır.
ÇİLEK (Tarla): Birinci uygulama sonbaharda dekara 125 gr. diCO’nun en az 12.5 litre su ile topraktan uygulanmasıdır.
İkinci uygulama ilkbaharda dekara 125 gr diCO’nun en az 25 litre su ile yapraktan yapılmasıdır.
Üçüncü uygulama bir ay sonra yapraktan dekara 125 gr. olarak aynı şekilde yapılır.
Uygulamaların kimyasal gübrelemelerden sonra yapılması önerilir.
ÇİLEK (Seralarda) : Fide dikiminden 10–15 gün sonra dekara 500 gr. diCO en az 50 lt. su ile karıştırılıp topraktan uygulanır. Sonraki uygulamalar 20 gün arayla veya 20 günlük doz üç veya dörde bölünerek yapılabilir. Tercihen gübre uygulamalarının hemen ardından damlama sistemi ile topraktan verilmesi önerilir.
PATATES : Dekara 125 gr. diCO en az 12.5 lt su ile toprak hazırlığı aşamasında, taban gübresi uygulaması sonrası yapılır.
Daha sonra Dekara 200 gr. diCO en az 50 lt su ile yumru gelişim döneminde 30 gün ara ile 2 kez daha yaprak uygulanması önerilir.
Bu diCO uygulamalarının, kimyasal gübre ve ilaç uygulamalarından sonra yapılması önerilir.
KAVUN-KARPUZ-KABAKGİLLER : Dikimden sonra dekara 125 gr. diCO’nun en az 12.5 lt. su ile çözülerek topraktan can suyu şeklinde uygulanması önerilir.
Kol atım döneminde dekara 125 gr.B5A’nın en az 25 lt. su ile tercihen topraktan uygulanması önerilir.
Tercihe bağlı olarak meyve döneminde dekara 125 gr. diCO en az 25 lt. su ile yapraktan sabahın erken saatlerinde uygulanabilir.
ŞEKER PANCARI : Ekimden önce, taban gübresi kullanıldıktan sonra dekara 125 gr. diCO en az 12.5 litre suda karıştırılıp toprağa uygulanır ve ekim yapılır.
Çapa dönemi (2 -4 yaprağa ulaşınca) dekara 125 gr. diCO en az 25 litre su ile karıştırılır ve yapraktan verilir.
Yumrular belirdiğinde dekara 125 gr. diCO en az 25 litre su ile yapraktan verilir.
PAMUK : Ekimden önce, taban gübresi kullanıldıktan sonra dekara 125 gr. diCO en az 12.5 litre suda karıştırılıp toprağa uygulanır ve ekim yapılır.
Çapa dönemi (2 -4 yaprağa ulaşınca) kimyasal gübre ve ilaç uygulamasından sonra dekara 125 gr. diCO en az 25 litre su ile karıştırılır ve yapraktan verilir.
MISIR : Taban gübresiyle birlikte dekara 125 gr. diCO’nun en az 12.5 lt. su ile topraktan uygulanmalıdır.
Bitki 4 - 8 yapraklı olunca, ikinci gübrelemeden sonra dekara 125 gr. diCO en az 25 litre su ile çözülerek tercihen topraktan uygulanması önerilir.
HUBUBAT : Dekara 125 gr. diCO’nun en az 25 litre su ile çözülerek tohum ekiminden 1 ay sonra yapılması önerilir.
Dekara 125 gr. diCO en az 25 litre su ile çözülerek bahar gübresi uygulaması sonrasında kardeşlenme döneminde yapraktan yapılır.
ÇELTİK (Pirinç) : Taban gübresi ile birlikte nisanda dekara 125 gr. diCO en az 20 litre su ile çözülerek uygulanır.
İkinci uygulama hasattan 30 gün önce dekara 125 gr. diCO en az 20 litre su ile çözülerek yapılır.
AYÇİÇEĞİ : Taban gübresiyle birlikte dekara 125 gr. diCO’nun en az 12.5 lt. su ile topraktan uygulanmalıdır.
Bitki 4 - 8 yapraklı olunca, ikinci gübrelemeden sonra dekara 125 gr. diCO en az 25 litre su ile çözülerek tercihen TOPRAKTAN - YAPRAKTAN uygulanabilir.
Üçüncü uygulama 30 gün sonra dekara 125 gr. DİCO en az 25 litre su ile çözülerek tercihen topraktan uygulanması şeklindedir.
NOT: TÜM SEBZE ve MEYVELERDE PESTİSİT KALINTILARINI ÖNLEMEK AMACIYLE HASATTAN 10 GÜN ÖNCE DEKARA 200 gr diCO EN AZ 50 LİTRE SU İLE ÇÖZÜNDÜRÜLEREK YAPRAKTAN UYGULANMASI ÖNERİLİR…
FİDE ve FİDAN ÜRETİMİ : Normal kimyasal gübre programına ilave olarak dekara 125 gr diCO en az 25 litre su ile çözülerek topraktan 20 günde bir tekrarlanarak fide satışa sunulana kadar uygulanır. 20 günlük doz üç veya dörde bölünerek üç veya dört kerede de uygulama yapılabilir. Yapraktan uygulanması tercih edilmemelidir. Şayet zorunluluk varsa su miktarı 3 veya 4 katına çıkarılmalıdır.
TÜM MEYVE AĞAÇLARI : Birinci uygulama sonbahar gübresinin atılmasından sonra dekara125 gr. diCO’nun en az 12,5 litre su ile çözülerek topraktan uygulanmasıdır.
diCO’nun sezonda iki veya üç kez kullanımı önerilir. İkinci uygulama ilkbahar gübrelemesinden hemen sonra dekara 125 gr. diCO’nun en az 25 litre su ile çözülerek yapraktan veya topraktan uygulaması şeklinde yapılır.
Üçüncü uygulama tercihe bağlı olarak meyve tutumundan sonra dekara 125 gr. diCO’nun en az 25 litre su ile çözülerek yapraktan uygulamasıdır.
(MEYVECİLİKTE YAPRAKTAN UYGULAMALARDA HALK DİLİYLE TON’a 1 KG UYGULANIR)…
İNCİR : Nisan - Mayıs aylarında dekara 125 gr. diCO en az 12.5 litre su ile topraktan verilir.
İkinci uygulama, bir ay sonra dekara 125 gr. diCO en az 25 litre su ile yapraktan verilir.
Üçüncü uygulama, 20 gün sonra dekara 125 gr. diCO en az 25 litre su ile topraktan verilir.
Uygulama öncesi toprak ve yaprak ısısının düşük olduğu sabahın erken saatlerde uygulama yapılması önerilir.
ZEYTİN : Dekara 125 gr. diCO en az 12.5 lt. su ile ocak ayında topraktan uygulanır.
İKİNCİ UYGULAMA 125 gr. diCO en az 25 lt. su ile çiçeklenme öncesi yapraktan uygulama yapılması önerilir.
Dekara 125 gr. diCO en az 25 lt. su ile karıştırılarak meyveler yarım santim büyüklüğe erişince son uygulama yapraktan yapılır.
ANTEP FISTIĞI : Birinci uygulama sonbahar gübresinin atılmasından sonra dekara 125 gr. diCO’nun en az 12.5 litre su ile çözülerek topraktan uygulanmasıdır.
diCO’nun sezonda iki veya üç kez kullanımı önerilir. İkinci uygulama ilkbahar gübrelemesinden hemen sonra dekara 125 gr. diCO’nun en az 25 litre su ile çözülerek yapraktan veya topraktan uygulaması şeklinde yapılır.
Üçüncü uygulama tercihe bağlı olarak meyve tutumundan sonra dekara 125 gr. diCO’nun en az 25 litre su ile çözülerek yapraktan uygulamasıdır.
NOT : TÜM MEYVE AĞAÇLARINDA PESTİSİT ve AĞIR METAL KALINTILARINI ÖNLEMEK AMACIYLE HASATTAN 20-30 GÜN ÖNCE DEKARA 125 GR diCO EN AZ 25 LİTRE SU İLE ÇÖZÜNDÜRÜLEREK YAPRAKTAN UYGULAMA YAPILMASI ÖNERİLİR…
BAĞLAR : Birinci uygulama sonbahar gübresinin atılmasından sonra dekara 125 gr. diCO’nun en az 12.5 litre su ile çözülerek topraktan uygulanmasıdır.
diCO’nun sezonda iki veya üç kez kullanımı önerilir. İkinci uygulama ilkbahar gübrelemesinden hemen sonra dekara 125 gr. diCO’nun en az 25 litre su ile çözülerek yapraktan veya topraktan uygulaması şeklinde yapılır.
Üçüncü uygulama tercihe bağlı olarak meyve tutumundan sonra dekara 125 gr. diCO’nın en az 25 litre su ile çözülerek yapraktan uygulamasıdır.
NOT : BAĞLARDA PESTİSİT KALINTISINI ÖNLEMEK AMACIYLE HASATTAN 10 GÜN ÖNCE DEKARA 125 GR diCO EN AZ 25 LİTRE SU İLE YAPRAKTAN UYGULANMASI ÖNERİLİR…
MUZ : Çiçeklenme dönemi öncesinde dekara 125 gr. diCO en az 12.5 lt. su ile topraktan yapılır.
30 gün sonra ikinci uygulama yine topraktan yapılır.
Üçüncü uygulama 30 gün sonra yapılır. Uygulamaların kimyasal gübre uygulamalarının hemen ardından yapılması önerilir.
ÇAY: Taban gübresi uygulamasıyla birlikte dekara 125 gr. diCO’nun en az 12.5 litre su ile çözülerek topraktan uygulanması önerilir.
Sürgün oluşmaya başladığında dekara 125 gr. diCO’nUn en az 25 litre su ile çözülerek yapraktan uygulanması önerilir.
Her yaprak kesiminden sonra dekara 125 gr. diCO ’nun en az 25 litre su ile yapraktan uygulanması önerilir.
FINDIK : Dekara 125 gr diCO en az 12.5 litre su ile çözülerek sonbahar ve ilkbahar gübreleri ile birlikte topraktan uygulanır.
İstenirse meyve oluşumundan hemen sonra Dekara 125 gr diCO 25 litre su ile yapraktan uygulama yapılabilir…
SÜS BİTKİLERİ :
Yaprak Uygulaması: 8 gr. diCO, 5 lt suyla karıştırdıktan sonra yapraktan uygulanması önerilir. Bu uygulama 20 günde bir tekrar edilir.
Periyotlarla bir yaprak, bir toprak olarak devam edilmesi önerilir.
Kesme Çiçek Üretimi: Normal kimyasal gübre programına ilave olarak dekara 125 gr diCO en az 25 litre su ile çözülerek topraktan
20–30 günde bir tekrarlanarak tüm sezon boyunca uygulanır. 20 - 30 günlük doz üç veya dörde bölünerek üç veya dört kerede de uygulama yapılabilir. Yapraktan uygulanması tercih edilmemelidir. Şayet zorunluluk varsa su miktarı 3 veya 4 katına çıkarılmalıdır.
NOT:
1- diCO’nun uygulamaları zirai mücadele ilaçlarından en az 5 gün önce veya sonra yapılmalıdır.
2- Bitkinin Makro ve Mikro iz element ihtiyaçları karşılandıktan sonra diCO uygulaması yapılmasının verimi önemli oranda artırdığı gözlenmiştir.
3- Yukarıda verilen su miktarları minimum değerleri ifade etmektedir. diCO su ile çok daha iyi çalışan bir sıvı organik gübredir. Fazla su uygulaması diCO için bir dezavantaj oluşturmaz.
diCO’yu kimyevi sentetik ve diğer gübrelerle nasıl dengelemeliyim?
İlk önce iz elementleri de içerecek şekilde toprak tahlili yaptırmanız çok önemlidir. Toprağın ihtiyaç duyduğu bütün makro ve mikro iz elementi eksikliklerinin giderilmesi için takviye yapmanızı öneririz. diCO toprağınızda olmayan bir elementi var etme özelliğine sahip değildir. Bitkilerinizi besleme yaparken dönüşümlü olarak NPK, organomineral gübre ve yanmış hayvan gübreleri ve mikro iz elementlerle takviye edebilirsiniz. Kimyevi sentetik gübreleri ve mikro iz elementleri analiz sonuçlarına ve toprağınızın ihtiyacına göre kullanınız!

Sulama sistemlerinin temizliği nasıl yapılmalıdır?
diCO’yu uygulayacağınız sulama sistemleri ve donanımları zirai ilaç kalıntılarından arındırılmış olması gerekir. Bu kalıntılar ürünün etkinliğini düşürebilir ve diCO’dan beklediğiniz verimi alamayabilirsiniz!
Dikkat edilecek hususlar?
DEPOLAMA: Serin ve kuru bir yerde muhafaza ediniz, ürünü direkt güneş ışığına maruz bırakmayınız. İdeal saklama koşulları 5-14 derece arasındadır.
ÖNERİLER:
*Makro ve Mikro iz element uygulamalarının hemen ardından yapılan diCO desteklemelerinin verimi önemli oranda artırdığı gözlenmiştir.
*Uygulama tablosunda verilen su miktarları minimum değerleri ifade etmektedir. diCO, su ile çok iyi çalışan bir sıvı organik gübredir. Fazla su uygulaması diCO için bir dezavantaj oluşturmaz. diCO şişesini İyice çalkalayarak su ile karışımını sağlayınız.
UYARILAR :
— Çocuklardan ve gıdalardan uzak tutunuz.
— İnsektisit, Fungusit, Herbisit, ve Akarisit'lerle birlkte kesinlikle kullanmayınız. Bu grup zirai mücadele ilaçlarından en az 5 (beş) gün önce veya sonra kullanınız.
Tarım ilaçlarından en az 5 gün sonra kullanılması daha faydalıdır.
— İlaçlama tanklarınızı mutlaka zirai ilaç kalıntılarından arındırınız.
— Yanlış kullanımdan firmamız sorumlu değildir.
— Sabahın erken saatlerinde uygulayınız.

Hüseyin Ovak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön