View Single Post
Eski 20-03-2007, 19:06   #26
Sevelim
Ağaç Dostu
 
Sevelim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2005
Şehir: Egede şirin ve küçük bir sahil kasabası
Mesajlar: 935
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ismetkenar Mesajı Göster
Kudret narının üretimi (iklimi, toprak ve gübre isteği, çimlendirilmesi, ekim zamanı, ekim şekli vb), bakımı ( sardırma, sulama, olumsuz doal etkilerden koruma vb), hasadı ( hasat zamanı, hasat şekli,hasat sonrası nakil ve kısa süreli muhafazası vb), işlenmesi (değerlendirme esasına göre işlenme zamanına kadar süresi ve muhafazası ile işleme usul ve esasları vb) ve değerlendirilmesi-pazarlanması vb. sorularım için e-postama cevap yazacak olanlara şimdiden teşekkürler. Eskişehir
Foruma giremeyeceğiniz için mi e-postanıza istiyorsunuz? Bilen birileri buraya yazsa da herkes görüp yararlansa nasıl olur? Daha iyi olmaz mı?

Ben Bursa'da yetiştiğini biliyorum çünkü çocukluğumda annem bahçede yetiştirirdi. Daha sonraki yıllar bahçeden yokoldu. Belki de annemin ülseri iyileştiği içindir.

Çok çocuk olunca her gün birimizin bir yerlerinde kesikler veya yaralar olurdu. Yara kremleri yerine kudret narı kullanırdı annem. Belki de biz büyüdüğümüz için yetiştirmedi. Bilemiyorum...

Ama nasıl yetiştirilir diye sorarsanız hiç bilmem. Ben sadece başında oturup saatlerce incelerdim ilginç şeklini. Tadı da fena değildi hatırladığım kadarıyla.

Sevelim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön