Karalahananın en çok sevdiğim (çocukluk arkadaşlarımın da en çok sevdiği) yeri, baharda çiçek veren sapı. Çiçek sapları kopartılır, kabukları elle kolayca soyulur, çiğ olarak yenir, içi inanılmaz lezzetlidir. Henüz açmamış çiçek tomurcukları da yenir. Bir de yaprakların altındaki kalın gövde kısmı çok lezzetlidir, köklerin bahçeden söküm zamanında, bıçakla kalın kabukları ayıklanır, içindeki beyaz kısım çiğ olarak yenir (beyaz lahananın sap kısmı gibi olur). Bence bahsettiğim gövdesi ve çiçek sapı, yapraklarından çok daha lezzetli ve besleyici.
Baharda sürü halinde bahçelere girip çiçek saplarını topladığımızı hatırladım, bir de yakınımızda bostan vardı, giden anneler bolca getirirdi. Çook yıllar geçmiş
Çiçekler çok açmadan yenirdi, yoksa kartlaşıyor, aşağıdaki gayet güzel.
"ur.bestpicturesof.com"