View Single Post
Eski 04-10-2011, 08:48   #83
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Isı pompası çok verimli bir enerji kullanma şekli. Kullanmaktan da çok memnunum. 2010 Mayısında taşınarak sürekli oturduğumuz evimizde geçen kış belki de şimdiye kadar hiç olmadığı kadar güzel ve konforlu ısındık. Maliyeti de doğalgaza göre (ki bize doğalgaz gelmesi mümkün değil - önceki benzeri ev ile kıyaslıyorum) %40 daha ucuz oldu. LPG'ye göre ise %100-150 civarında daha ucuz oldu.

Ancak ısı pompası da kondansatör, evaparatör ve toprak tarafı ısı değiştiricisi için pompa çalıştırıyor. Yani enerji kullanıyor. 1 birim enerji kullanıp 4 - 4,5 birim enerji üretiyor.

Rüzgar enerjisinden doğrudan ısı üretip, ısı pompasının akümülasyon tankını beslemeyi becerebilirsem, ısı pompasının kullandığı enerjiyi de çok azaltmak mümkün, onun peşindeyim. Rüzgar enerjisi tribününün ilk yatırımdan sonra herhangi bir işletme maliyeti yok ve rüzgar sürekli esip duruyor

Rüzgardan doğrudan ısı elde etmenin bir cazibesi, sistemde esas maliyeti oluşturan pahalı motor ve diğer elektrik aksama ihtiyaç olmayacak. Bu sebeple de yatırımın geri ödeme süresi en fazla 2 yıl olabilir.

Evinizde ısı pompasını kuvvetle tavsiye ederim. Şimdilerde COP değeri 5'lere yaklaşan hava kaynaklı cihazlar çıktı. Hava kaynaklı olduğu için yatırım tutarları da düştü.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön