Ayva ve nohutlu kereviz yemeği
Kereviz zamanı geldiğine göre tariflere ben de katkıda bulunayım.Aslında bizim evde de rendelenmiş ve yoğurtla karıştırılmış (mayonez kullanmamaya çalışıyorum) salatasının dışında kereviz yenmez.Ama bir cesaret denedim ve bu beğenildi.
(Tarifi Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi'ne gittiğimizde verilen Buğday derneğinin Ekolojik Yaşam Rehberinde buldum.Tarifi veren sayın Tijen İnaltong'a teşekkürler.)
Malzemeler:
1 iri ayva,1 iri kereviz, 1 kase haşlanmış nohut,1 yarım halka halinde doğranmış soğan, 3-4 diş sarımsak, 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, tuz, karabiber.
Tencereye soğan, sarımsak, yağ ve baharatı koyun.Orta ısıda hafifçe kavurun. Kerevizle nohutu ekleyin. Az da su ilave edin. Kerevizlerin pişmesine yakın ayvaları da ekleyin. Arzu ettiğiniz yumuşaklığa gelince altını kapatın.Dinlendikten sonra daha lezzetleniyor.
Düzenleyen aydınlık : 04-10-2011 saat 08:13
|