View Single Post
Eski 01-10-2011, 11:17   #18
caners98
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-10-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 10
Red face Evdeki Karıncalara Çözüm

Karıncalar Aslında zararlı değillerdir ,Ama bazen o kadar çoğalırlarki onların varlığı bizi rahatsız eder.Birde bakarsınız Mutfağınızı ,evinizin heryerini sarmışlar .İşte bu noktada sizler onlardan kurtulmanın yollarını ararsınız.Karıncaları kovmayı,yok etmeyi,öldürmeyi düşünürsünüz.Ana nafile......onlar yinede gelirler.

Ev ve işyerlerinde en çok görülen böcek türleri arasında hamam böcekleri ve karıncalar gelmektedir.Gennelikle mutfaklarımızda ortaya çıkan karıncalar ile halk arasında bir çok mücadele yöntemi bilinmekte olsada,koyduğunuz kurumuş limonları üzerinde karıncaların dolaştığı **** diğer yöntemleri denediğiniz zaman bunlar ile boşa zaman harcadığınızı anlıycaksınız.Karıncalar ile mücadele etmek için ilk önce bu böcek türünü iyi tanımalıyız ki bu karıncaların neyi sevip neyi sevmiyceğini uzak duracağını iyi bilelim..
Evlerinde karınca sorunu çözmek istiyorsanız ilk önce karıncaların evlerimize nerelerden ve niçin girdikleri çok iyi tespit edilmesi gerekmektedir..Neden Tespit Önemlidir?
Çünkü evinizde ne kadar profesyol bir ile karıncalara karşı önlem alırsak alalım,dünyadaki en kalite böcek ilaçlarının bile bir kalıcı etkisi olduğunu unutmayalım ve bu kalıcılık etki geçtikten sonra eğer siz evlerinizde karıncaların geçtikleri duvar çatlakları gibi bölgeleri kapatma veya bu bölgelerde bir iyileşme çalışması yapmazsanız bir süre sonra dışardaki karıncalar evlerinize rahatlıkla bu deliklerden girecektir. İkincisi ise mutfaklarımızda hijyen kurallarına dikkat etmek ve karıncaların evlerimizde nerelerde yuva yaptığı iyi tespit etmekten geçiyor.Karıncaların genellikle evlerimizde nemli ortamlarda bulunur.Bununda sebebi bu bölgelerde su ve besin kaynağı bulmalarıdır.


Evlerimizde karıncaların bulunduğu bölgeleri tespit ettikten sonra artık EN KESİN VE GARANTİLİ YÖNTEM OLAN JEL İLAÇLAMA yöntemi ile karınca sorunumuzu çözücez.2002 yılından beri Türkiyede ilaçlama sektöründe kullanılan jel ilaçlama yöntemi ile evlerinizdeki karınca,hamama böceği,karafatma türü böcekler için hem kesin hemde leke,iz bırakmadan garantili bir şekilde çözüm sunuyoruz. Jel ilaçlama kabaca özel bir tabanca yardımıyla içine pompalanmış karıncaları dayamıycağı bir yem sıkılarak yapılan bir ilaçlama yöntemidir.Bu uygulamada önemli olan tecrübe,doğru ilaçlama ve işini bilen bir ilaçlama şirketinin yapmış olmasıdır..Bu yollaları izlerseniz özellikle son yıllarda tekonoloji yardımıyla karıncalardan sorunsuz ve en etkili bir yolla kurtulmuş olucaksınız.

KARINCALAR İLE İLGİLİ KISA BİR BİLGİ
Dünya Üzerinde Var olan Karıncaların Dünyada yaşayan insan sayısının 1000 katından fazla olduğunu biliyormuydunuz!!


Karıncalar ile mücadele Halk arasında bilinen yöntemlerden Bazıları
1-Mutfaklarınıza Kurumuş Limon Kabukları:Hemen hemen herkezin bildiği bu yöntem aslına boşa zaman kaybından başka bir şey değildir.Karıncalar sahip oldukları antenleri gezdikleri yerlere dokundurarak hem yollarını hemde yiyeceklerini bulurlar.Karıncalar için limon konulmasının nedeni limona ekşilik veren bileşenler,karıncalar için ise ölümcül bir madde özelliği taşımaktadır.Fakat karıncalar limon kabuklarının üzerlerinde dolaşırken antenlerinden aldıkları bu özellikle limon kabuğunun yememesi gerektiğini kısa bir süre içinde anlıycak ve sadece üzerlerinde dolaşıcaklardır.
2-Karıncaların geçiş noktalarına zerdeçal serpin:Bunda eski bir yöntem olmasına rağmen işe yaramamakta sadece bir kaç karınca sürüsünün bir sürene zerdeçalın kokusundan dolayı uzakta tutabilen bir yöntemdir.
3-Mazotlu bez:Bu yöntem şimdiye kadar saydığımı karınca ile mücadele yöntemleri arasında en etkili bir olanıdır.Karıncalar mazotlu bölgere mazotun kalıcı etkisi geçinceye kadar bir süre gelmiycektir.Ama bu yöntemle sadece o bölgedeki karıncaları uzaklaştırmış olucaksınız ve kalıcı bir çözüm olmıycaktır.
4-Kahve telvesi kullanma yöntemi:Bu yöntemde yine karıncalara için caydırı yöntem amaçlı kullanılmış bir yoldur.Bu yöntemle bir süre karıncalar kavhe döktüğünüz alanlardan uzak dursada,sahip oldukları antenler ile bir süre sonra bunların zararsız olduklarını anlıycaklar ve kahvlerin üzerlerinde dolaşmaya başlıycaklardır.
5-Ayrıca tuz, borik asit, öğütülmüş kahve, kurutulmuş nane, sirke, karabiber :Şimdiye kadar saydığımız yöntemler arasında en işe yarıyanları borik asit ile eczaneden aldımış olcağınız bir kaç karışımla yapıcağınız basit bir karınca ilacıdır.İsminin borik asit olduğunu aldanmayın beyaz bir toz olan "borik asit" karıncları öldürmek için iyi bir yöntem olarak kullanılabilir.Ayrıca acı biberde karıncalar için en caydırı yöntemler arasından biridir.Dünya sağlık örügütce!de böcek ilaçlarının hammadesi arasında konulması şart koşulan bu acı biberlere acılık hissini veren kimyasal bileşenler karıncalar içinde caydırıcı bir önlem taşımaktadır.
Evdeki Karıncalardan Nasıl Kurtulurum
Evlerinizde karınca olmasının sebebi hijyen kurallarına dikkat etmemekten kaynaklanıyor.Karıncalar yuvalarını su ve yiyecek kaynaklarına yaparlar ve yuvalarına ulaşmak için belirli bir rota izlerler.İster bahçeli bir eviniz ister 15 katlı bir apartmanın en üst dairesinde oturun karıncalar su ve besin kaynaklarına rahatlıkla ulaşabilmektedirler.Karıncaların evlerimize girmemesi için ne önlemler almalıyız peki?
Birincisi mutfaklarımızda hijyen kurallarına dikkat etmek en önemli kuraldır,ortalıkta yicek bırakmamak,yenmiş olan yiceklerin kırıntılarını biran önce temizlemek ve yiyecekleri kapalı kaplarda karıncaların ulaşamıycağı şekilde muhafaza etmekten gereklidir.Karınca ile mücadele etmek için profesyonel bir ilaçlama şirketinden destek almak önemlidir çünkü hem karıncanın yuvasını hemde rotasını belirlemek ve müdahele etmek için bilgi sahibi olan bu şirketlerdir. Bunların dışında ev sahipleri geçici çözümler olarak karınca tabletleri kullanabilirler.Zaman zaman profesyonel ilaçlama şirketlerininde kullandığı bu tabletler,ilaçlama yanında ek bir önlem amaçlı kullanılmaktadır.
DİKKAT!!
garantili ilaçlama,garantili karınca ilaçlama,karınca ilaçlama,evdeki karıncalardan kurtulma yolları,evdeki karıncalara çözümBazı internet forum sitelerinde karıncalar için "pire tozu toxx" gibi ilaçların kullanılması önerilsede bunlar karıncalar ile mücadele etmenin doğru yolu değildir ve bu tür ilaçların yanlış kullanımları zehirlenmelere yol açmaktadır.Karınca ilacı almaya karar verdiğinizde bu ilaçların karıncalar için yapıldığından ve Dünya Sağlık Örgütünce Onay almış böcek ilaçları olduğundan emin olmanız gerekmekdedir.



En gelişmiş Böcek Topluluğu olan Karıncaları Tanıyalım
Dünyada en fazla sayıya sahip olan canlı olan karıncalar aynı zamanda dünyadaki en akıllı böcek türleridir bu canlılardır.Karıncalar koloni şeklinde,toplu yaşayan,plan yapan,birbirleri arasında iletişim kurabilen canlılardır.Bir karınca kendi ağırlığının 20 katı kadar bir yükü rahatlıkla kaldıra bilmektedir.Dünya var olduğundan günümüze kadar varlıklarını sürdürüren karıncaların dünyada yaklaşık 500,000 bine yakın farklı türü bulunmaktadır.Karıncalar dünyanın farklı coğrafi bölgelerindedeğişik renklerde,metabololizmada ve boyutlarda karşımıza çıkmaktadır.Zehirli karıncalar olduğu,gibi insanı sokan karıncalardan,bir çekirge büyüklüğündeki karıncalara kadar bir çok farklı karınca türü mevcuttur.. Karınların farklı türleri inceleyen bilim adamları,karıncaların familyaları arasında farklı davranışlar tespit etmiştir.

Bir bilim raporuna göre karıncaların yaşamı şöyle özetlenmiştir.

"Basit bir şekilde çalışan toplumsal düzenleri vardır. Bir evlenme uçuşuyla, hayatları başlar. Kraliçe, gelecekteki kraliçeleri ortaya çıkardığı gibi; işçi yavruyu da meydana getirir. Bizim gibi dilleri olmamasına ve alet kullanmamalarına rağmen; hemen hemen insanlar kadar çeşitli adetleri vardır. Mağara hayatı yaşayan, toplum-altı topluluklardan başlayıp; insanınki kadar hayret verici, yüksek sınıf Formicinae'lerin(Kırmızı Orman Karıncaları) gibi karmaşık toplumları ve gelişmiş tarihleri vardır."


Düzenleyen caners98 : 01-10-2011 saat 12:34 Neden: karıncalar,karıncalar çözüm
caners98 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön