View Single Post
Eski 28-09-2011, 22:10   #29
eflone
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 15-05-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 85
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gaddar Mesajı Göster
Sayın eflone Merhaba

Umarim solucanlariniz yasar ve bir an once cogalirlar.Bende evde benzer bir sistem kurmak istiyorum evde cak ekosoldeki 100 solucan icin 80TL fiyati biraz yuksek buldum.Siz nereden almistiniz? Yurtdisindan getirtmek bir alternatif olabilir mi? Hic bir sey yapamazsak mecburen ekosolden alacagiz gibi gorunuyor?

Kolay gelsin..
Sayın gaddar, ben de EKOSOL' den almıştım. Türkiye' de internet üzerinden satın alınabilecek bildiğim tek yer EKOSOL. Ki EKOSOL internet üzerinden satıyor demek de yanlış olur, herhangi bir satış sözleşmesi yok, hesaplarına havale yapılıyor ve gönderme garantileri de olmuyor. Bir haftadan fazla ne çektiğimi tahmin edemezsiniz. Ve fatura da yollamadılar. Belki başlığı okuduğunuzda solucanlarla uğraşımın çetin geçtiğini düşünebilirsiniz; ancak insanlarla uğraşmak çok daha zor. Saatler içinde ümitleriniz yıkılıp başka bir yerden filizlenebiliyor.

Dünyada da kompost solucanları pahalı olarak nitelendiriliyor. Fakat Türkiye' de EKOSOL ün çıkardığı fiyata göre bedava sayılacak nitelikte. Sayın gaddar, o dönemde yaşadığım gerginlikleri tekrar yaşattınız bana kelimelere yansımıştır sanırım duygularım.

Bütün bunlara rağmen yurtdışından almanızı tavsiye etmiyorum, çünkü gümrükten geçerlerse (geçmeleri de garanti değil) bile teslimat 3-4 haftayı bulabiliyor. Bu süreci atlatabileceklerini sanmıyorum, atlarsalar bile post-travmatik süreçte memnun edici sonuçlar çıkarmayabilirler. Ama yine de deneyip başarılı olursanız benim de satın almak istediğim bir solucan türü var, ben de onu denemek isterim. Yapılan çalışmalarda humus düzeyi şu an forum üyeleirnin kullandığı Eisenia fetida' ya göre 1.5 kat kadar yüksek bulunmuş.
Başlıkta da belirtmiştim, yurtdışında genel anlamda ilerilik söz konusu. Keşke çok daha etkileşim içinde olabilsek..
Projenizi detaylandırırsanız haberdar olmayı çok isterim. Tavsiyemi isterseniz, forumlardan da yararlanın fakat video izleyip bol bol yabancı kaynaktan bilgi edinin.
Tekrar haberleşmek dileğiyle.

eflone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön