View Single Post
Eski 28-09-2011, 20:20   #1
selis
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Lavaş Ekmeği

Malzemeler..
3 su bardağı un
Süt (ılık su da olabilir)
Sıvı yağ ( 2 çorba kaşığı kadar)
Kuru maya (minik paket)

Hepsi karıştırılıp yumuşak bir hamur yapılır.. Ortamın sıcaklığına göre kabarana kadar beklenir..
Name:  100_9465 (Small).JPG
Views: 10561
Size:  38.4 KB


Bu karışımdan ortalama 6 beze çıkıyor. Tavanızın boyutuna göre açın.
Benimkiler tam yuvarlak olmasa da idare eder..
Name:  100_9469 (Small).JPG
Views: 10145
Size:  45.6 KB

Çok kalın olmasın içi pişmeyebiliyor.. Çok ince olursa da kuruyor. Göz kararı yapacaksınız artık..
Name:  100_9473 (Small).JPG
Views: 10194
Size:  31.2 KB

Son durum budur..
Name:  100_9475 (Small).JPG
Views: 12823
Size:  56.4 KB

Ben mürdüm eriği reçeli sürdüm.. Isıtıp tereyağı ve peynirle de harika oluyor..
Name:  100_9477 (Small).JPG
Views: 9852
Size:  41.8 KB

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön