View Single Post
Eski 28-09-2011, 10:08   #25
eflone
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 15-05-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 85
Savaş Bey, söğüt için verdiğiniz bilgi için teşekkürler. Zaten yaprak toplamak için dışarı çıktığım gün söğüt hesapta yoktu. Kuru yapraklarda çok sayıda böcek vardı, o yüzden eve getirmek istememiştim. Yapraklarında böcek olmayan söğüt gözüme çarptı. Hem de esnek dallarını kullanarak kendime bir şeyler yapıyorum. O yüzden kullanmıştım.

C/N oranlarına gelince, baştan beri o kasayı almamım nedeni sizin battal çöp torbasında yaptığınızı yapmaktı. Orada çürüttüğüm nesneleri solucanlara vermekti. Aslında hiç yapmamam gereken o taşıma işlemini yapmasaydım öyle de olacaktı. Yeterince çürüdükleri zaman azar azar solucan kabına ilave edecektim. Malesef olmadı.

Diğer plastik saklama kabına gelince, solucanların bir kısmı zaten o kapta gelmişti. Temelli yaşama bölgeleri olarak kullanmıyorum ben de. Şeffaf olduğu için kontrolü daha kolay oluyor. Ve belirteyim; bu kapta da kırmızı mitlerden var. Dahası ne benim korktuğum, ne de sizin tahmin ettiğiniz gibi parazitik değiller. Birlikte normal bir şekilde yaşıyorlar. Bu nedenlerden dolayı o kapta ideal olmayan besinlerle yaşamaya devam edecekler.
Yataklama malzemesi kullanmayacağım çünkü kırmızı böcekler aralarında saklanıyorlar. Bu haliyle onları yakalayıp öldürebiliyorum yine de. Yoksa şu an elimde 3 katlı 3300 ml lik kaplarım ve eski kompost kabım duruyor. Buralara alırsam sanırım daha rahat ederler, ama bu kadar rahat kontrol edemiyorum o kutularda. Hem kış geldiğinde sıcak malzemeler içine sarmak çok daha kolay olacak bu küçük kutuyu

eflone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön