View Single Post
Eski 27-09-2011, 20:37   #13
Erdem
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-02-2011
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 200
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Bakın ben diyorum bir konuda ilk önce şüphe duyarım diye, verdiğiniz link doksan günlük deneyin sonuçları konusunda bir fikre sahip olmak için yetersiz olduğunu sonuçların kronik hastalıklardan da kaynaklanmış olabileceğini söylüyor.
Evet kronik zehirlenmeyi tam anlamıyla test etmek için 90 günlük sürenin yeterli gelmediğini, böbrek ve karaciğerde elde edilen bulguların kronik rahatsızlıkların başlangıcı olabileceğini söylüyorlar. Daha sonra da diyorlar ki tavsiyemiz bu araştırmalar için geçen sürenin uzaltılması, hatta cinsel hormonlara olan etkilerinin de bu araştırmaya dahil edilmesi.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Anasayfa yazılı linkiniz de hiç bir şey içermiyor.
O ilk önce bahsettiğim biyogüvenlik kurulunun linki. Link açılmıyor dediniz de ben de tüm linkleri tekrar verdim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bir de şöyle baksak. GM ürünler için 90 günden daha uzun testlere izin verilmiyor. O testlerde de linkteki gibi problemler görülmüş. Olması gereken, yıllarca sürecek ve daha fazla türü kapsayan testler (bana göre onlar dahi yetersiz olacaktır). Böyle bir durumda bu GM ürünlerin üretim ve tüketimine izin verilmesi, güvenlidir diye ilan edilmesi olmaması gereken bir durum. Üstelik de, bu ürünlerin tüketilmesinin yanı sıra tarlalara ekilmesi daha da vahim, geri dönüşü olmayan bir kirliliğe yok açacak.
Çok doğru tespitler sayın MeyveliTepe. Aynen katılıyorum.


Düzenleyen Erdem : 27-09-2011 saat 20:48 Neden: cümlenin tamamını çevirdim
Erdem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön