View Single Post
Eski 20-09-2011, 18:04   #14
eflone
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 15-05-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 85
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Savaş Mesajı Göster
Bu arada,

solucanlar için yani kabınıza atıkları biriktirmeye başlamışsınız. Bu atıkları çok fazla biriktirmeden solucanları kaba almalısınız. Çok fazla atık anaerobik olarak ayrışmaya başlar bu da hem solucanlar için iyi değildir hem de ürün kalitesini kötü etkiler.

Solucanları yeni bir kaba almadan önce kaba atık + yataklama malzemesini koyup 3-4 gün bekletmeniz yeterli. Daha fazla bekletmeden solucanlar ekleyin ve ilk seferde az atık ile besleyin solucanlar. Zamanla besleme atıkalrını solucanların sayısına oranlara dengeli bir biçimde arttırarak vermeye devam edebilirsiniz.

Kaba yeterli miktarda yanmış hayvan gübresi vermeniz çok iyi bir sonuç elde etmenizi sağlar. Hiç bir zararı olmaz. Ben bulamadığım için şu sıralar katamıyorum. Siz nereden temin edeceksiniz?

Saygılarımla.
Plastik kasa solucanları koymak için çok çok büyük Savaş Bey. Hem şu an yarıya yaklaşmış doluluk oranıyla okyanustaki deniz kaplumbağaları gibi olurlar. Kutuda, nispeten kontrollü, çoğalmalarını sağlayınca salmayı düşünüyorum(ki bu önümüzdeki baharı bulabilir). O yüzden kasada solucansız kompost yapabilirim, tam olarak emin değilim. Tek bildiğim içini günden güne doldurduğum. Anaerob oluşumların önüne geçemeyeceğimin farkındayım ama en az günde bir kere alt üst yapıp havalandırma sağlıyorum. Alt katmanda sıcaklıklar el yakıyor

Hayvan gübresi daha önce satın almadım, o yüzden ne zaman satışta oluyor bir bilgim yok. Benimki sadece düşünceydi, o yüzden malesef sorunuza cevap veremeyeceğim.

eflone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön