View Single Post
Eski 20-09-2011, 17:58   #13
eflone
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 15-05-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 85
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Savaş Mesajı Göster
Merhaba sayın eflone.
Yukarıdaki alıntıda bahsettiğiniz araknidler biraz ürkütücü olmuş. Aslında solucan kabında olabilecek olası diğer canlılar araknit sınıfı ölçüsünde sayılmazlar. Bir kaç komşudan ibaretler ve hemen hepsi de sistem için olmazsa olmazlardadır. Komşular hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Bu arada yumurta kabuları konusunda ben bildiğimiz eskiden kullanılan kahve değirmenini salık veririm. Un kıvamında çekebiliyorsunuz. Ben akşamdan akşama biriken ve önceden biraz ufatılmış yumurta kabuklarını değirmenle çekiyorum. Hem kol kasları egzersizi yapıyorum hem de hakiketen un kıvamında kalsiyum stoğu elde ediyorum.

Bu arada solucan gübresi üretim kabını akvaryum motoruyla havalandırma fikri oldukça zekice. Bunu detaylandırmak gerek. Ancak burada önemli olan sürekli bir hava sirkülasyonu sağlamak. Bu nedenle motoru uzun süre çalıştırmak zorunda kalabiliriz. Deneyelim bakalım. Ne çıkacak?

Saygılarımla.
Savaş Bey, yumurta kabuğu konusunda verdiğiniz tavsiye ve faydalı olduğunu düşündüğüm link için teşekkür ederim.
Name:  agaclar14.jpg
Views: 4492
Size:  12.9 KB
Kutudaki canlıların çekebileceğim en demonstratif fotoğrafı
Verdiğiniz linkteki hangi canlıya uyuyor bilmiyorum ama tek hücreli bir ökaryot ya da prokaryot olmadığı kesin. Belki ayrışma işlemine yardımcı oluyorlar, bilmiyorum; ancak sayılarının artmasından dolayı solucan popülasyonuyla rekabete girmelerinden korkuyorum. Evimi istila etme konusunda artık o kadar evhamlı değilim, çünkü besinin olduğu yerde ikamet eden canlılar bütün o kutudakiler. Ancak yine de bu canlılardan istemiyorum, kompostun kalitesini ne şekilde etkiliyor olursa olsunlar. Bu kutu kompost haline gelip solucanlarımı aldıktan sonra gübreyi çay olarak kullanıp kurtulmak istiyorum bu canlılardan.

Hava pompası kısmına gelince, yüzde yüz efektif çalışan bir sistem kurmak olmadığı için amacım 24 saat çalıştırmayı düşünmüyorum. Sistemi daha kurmadım zaten. Birazdan daha ayrıntılı değineceğim.

eflone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön