View Single Post
Eski 20-09-2011, 10:47   #13
çavdaroğlu
çavdaroğlu
 
çavdaroğlu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2007
Şehir: trabzon
Mesajlar: 43
Ters lale

Bazen soğanları ekmeye hazır olmadığınız zamanlarda almanız gerekebilir. Fakat en iyisi soğanları aldıktan hemen sonra ekmenizdir. Eğer beklemeniz gerekirse güneş ışığı olmayan serin ve kuru bir yerde saklayın.Bazıları soğanları buzdolabında olgun meyvelerden ayrı saklar.Eğer doğru yerde saklanırsa haftalar hatta aylar boyunca bu işe yarayabilir.Fakat fazla bekletmeyin.En ideali sonbahardaki kök gelişiminden 6 hafta önce ekmektir.
En uygunu toprak sıcaklığı 16 derecenin altındayken soğanları ekmektir.Eğer 6 haftalık süreyi geçirirseniz toprak donmuşken kazmanız zor olabilir(sulamayı unutmayın).Baharda sonuç almak için sonbaharda ekmelisiniz,Geç ekilse bile soğanlar baharda açmak için programlanmış olduklarından ellerinden geleni yapıp açmaya çalışırlar.

alıntı:.:: Asya Lale ::.













Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kedi Tırnağı Mesajı Göster
Kadıköy' de geçen gün bir çiçekçinin tezgahında gördüm bu soğanı ve aldım( semt meydanlarında camekanlı, kiosk gibi çiçekçiler var artık onlardan birinde). 3 TL ye satıyorlardı. Resmi burdakine benziyordu çiçeğin. İri ve hafif basık bir soğan. Adam kasım-aralık filan dedi ekim için. Çok bilmiyordu galiba. Soğanı nasıl saklamalıyım filan diye sorduğumda pek anlamıyordu. Kardeşimin çantasına koymuştum soğanı ve kaç gündür unuttum. Meğer balkonda poşetin içinde bırakmış yere. Ne bilsin tabii. Birkaç gündür poşet içinde güneş filan da aldı. Soğan iyi durumda görünüyor ama birşey oldu mu acaba? Ben de doğrudan ayakkabı kutusuna koydum birşeye sarmadan kapağı da kapattım. Gazeteye filan mı sarmalıyım? Hava almalı mı( ayakkabı kutusunun kapağını da kapadım çünkü.)? Burada öğrendiğime göre eylül-ekim gibi ekmeliyim. İstanbul şartlarında da geçerlidir sanırım. Bilgilendirirseniz sevinirim.

çavdaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön