View Single Post
Eski 14-09-2011, 23:47   #16
Doğayla Barış
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2009
Şehir: MARMARİS
Mesajlar: 970
Bahçemizin düzenleme çalışmalarıyla ilgili fotoğrafları ilgilenen arkadaşlarımız için paylaşacağım. Burada çalışmalarımızda bizim için en zorlayıcı konu yine doğadaki canlılar oldu. Kediler,köpekler, komşunun tavukları ve yakışıklı horozu. Dikdiğimiz bitkiler, tohumlar hep onların saldırısına uğradı. Ayaklı çapa dediğimiz tavuklar yüzünden çok ağladım. Mor salkımın çiçeğini fotoğraflıyamadan gagalayıp yediklerinde üzüntüden kalbim sıkıştı.
Burası akdeniz, her türlü canlı var. Arka bahçedeki çeşmede su içen ok yılanı görmüş eşim ama bana gözükmüyorlar neyse ki.Köylülerin anlattığına göre Fıstık tarlalarında zehirli engerek, mısır tarlalarında akrep oluyormuş. Ama bu güne kadar köyümüzde , akrep, yılan sokmasından ölen olmamış. Komşular tavuklar börtü böcek bırakmaz, Kene,akrep, çıyan,yılan düşmanı bunlar diye teselli ediyorlar, ses çıkaramıyorum ama bu gidişle bitkilerde yavaş ilerleme kaydedeceğiz diye de endişeleniyorum.
Tabi bu arada kedileri kovalayan fıstık komşunun tavuklarıyla arkadaş oldu, tabağındaki yemeği yiyorlar arkasını dönüp yatıyor, ses çıkarmıyor, hayretler içindeyim. Ama başka bahçelere gidip onların tavuklarını darma duman ediyormuş, bu konuda da şikayet aldık

Doğayla Barış Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön