View Single Post
Eski 14-09-2011, 10:34   #74
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Sevgili malbman ve sungurak sizlere bir takım tarifler vereceğim ve sonrada sizde bana tohum elde ettiğinizde tohum göndereceksiniz veya hali hazırda fazla bitki varsa ona da yok demem . (Bende size samandağı biberi tohumu gönderebilirim şaka yollu söylüyorum kimse göndermek zorunda değil tabi)


1-Biber çok çabuk yabancı döllendiğinden bu yabancı tozlanma ilede tohumdan çıkan meyveler değiştiğinden diğer bir biber çeşidi ile arasında en az 250 metre mesafe olmalı değilse aldığınız biber tohumuna güvenmeyin.

2-Tohum alırken aynı bitkilerden çeşit özelliğini daha fazla gösteren bitki bırakıır diğerleri uzaklaştırılır ki kendileme ile daha kaliteli özelliklere sahip olan tohumlr elde edilsin.

3-2,5 litre pet şişeye bir avuç dolsu gvercin gübresini döküyorsunuz içerisinde yarım avuç kül dolduruyorsunuz ve suyla doldurup bir hafta bekliyorsunuz ve bir hafta sonra bir litre suya bir çay bardağı bu oluşan gübreden koyup her 2 sulamada bir bu gübreli suyu kullanıyorsunuz.

4-Malum sonbahara geldik son tohumlar için fazla vaktiniz yok. Bu nedenle eğer havalar iyice soğursa balkond aminik bir sera yapın ve biberleri saksıda orada muhafaza edin yeterince sıcak olursa seneye orda yaşayıp gelecek yazda erkenden meyve almaya devam edebilirsiniz.

5-Daha iyi ve organik verim için kendi kullandığım B5A dan size 100 er gram gönderebilirim (Yalnızca bana tohum gönderebilecek olana )

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön