Konu: Reyhan
View Single Post
Eski 12-09-2011, 22:56   #1
gokermalik
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-09-2011
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 4
Wink Reyhan

Arkadaşlar herkese merhaba. Formunuza yeni üyel oldum ve ilk önce mümkün olduğunca işlerin yürüyüş şeklini öğrenmeye çalıştım. Umarım hatalı bir başlık açmıyorumdur

Birkaç gün önce pazarda bir bitki dikkatimi çekti ve yetiştirmek isteyerek satın aldım fakat sanırım bitkiyle gerektiği şekilde ilgilenemiyorum. Ne yazık ki pazarcıya ismini de sormaya dikkat etmedim. Bitkin hem gövdenin diplerinden hem de yaprak uçlarından kurumaya başlayınca biraz araştırma yaptım. Ne yazık ki pazarcı arkadaşı tekrar göremedim ama sanırım bitkim reyhan bitkisi. Bu bitkiden anlayan var mı? Mesaja aynı zamanda fotoğrafını koyuyorum. Fotoğrafta kuruyan bölgeleri de görebilirsiniz. Bu şekilde bir kurumaya ne sebep olabilir? Lütfen yardımcı olun.
Bitkiyi ilk başta haftada bir defa suluyordum. Fazla sulama toprakta kurtçuklar çıkmasına sebep oluyor çünkü. Daha sonra bitki kuruduğu için toprağın kuru kalmayacağı şekile 2 ya da 3 günde bir sulamaya başladım. Şimdi forumdan öğrendiğim kadarıyla bu iyi bir çözüm değilmiş ve ne yapacağımı biraz şaşırmış haldeyim
Toprak türlerinden ne yazık ki fazla anlamıyorum fakat turp yetiştirmek üzere üretilmiş bir toprak kullandım. Bu böyle bir soruna yol açar mı?
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Edit: Bu arada bitkimi daha öncesinde direk olarak güneş görebileceği bir pencere kenarına bırakıyordum. Kuruma başlayınca oda içinde, güneşi direk olarak görmeyen bir yere aldım. Bir de bahsettiğim bitki daha uzun boylu olan. Siyah meyvelere sahip bitkinin ne olduğunu hiç bilmiyorum fakat şimdilik onda bir sorun yok gibi. Yine de ondan da anlayan varsa, püf noktalarını yazabilirse sevinirim . Son olarak bir de bitkinin durduğu yer normalde kalorifer önü değil. Sadece fotoğrafı çekerken ışığı kullanmak için oraya aldım.

Eklenen Resimler
 
gokermalik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön