View Single Post
Eski 10-09-2011, 17:45   #5
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Sevgili sakagun, bahsettiğin ızgara benim çok kıymetlimdir. Ben onu Tahtakale'den çingen ızgara diye 7.5 tl ye almıştım. Sadece ızgara balık yapmakta kullanıyorum. Gayrettepede evin içinde ızgara işi zor ama bu çingen ızgaralar benim imdadıma yetişti.
İki tane aldım. İkişerden bir partide 4 adet lüfer veya çipura'yı çok güzel pişiriyor.

Önce içine folyo seriyorum. Sonra tepsiyi de ayrı folyolayıp ızgaraya oturtuyorum.Tepsi içine bir çay bardağı su koyup, tel ızgarayı yerleştiriyorum.
İki adet lüferi de temizleyip yerleştirdikten sonra önce birtarafını 8 dakika sonra da diğer yanını 6 dakikada kapağı kapalı pişiriyorum.
Balık tam ayarında pişiyor, hiç de kurumuyor.
Sonra folyoları toplayarak attığımdan ızgara da nisbeten temiz kalıyor, onu sabunlu bezle silersin ama ızgara teli iyice yıkaman gerekiyor.

Hem İstanbul'da hem de Manyas'da ikişer tane var. Son aldıklarımı 12.5 dan aldım.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön