View Single Post
Eski 04-09-2011, 04:46   #52
kamil35
Ağaç Dostu.
 
kamil35's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-09-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,631
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zenfree Mesajı Göster
Kamil Bey size yazmakta geciktim, özür dilerim. Bal için teşekkürler. Ancak geçen yıl aldığımız ballardan biraz farklı bulduk. Daha akışkan ve aromasındaki çeşitlilik azalmış gibi geldi.
Teşekkürler.
Sayın zenfree merhaba,
Tesbitleriniz doğrudur. Bal geçen yılki baldan çok farklıdır. Geçen yılki bal aroma çeşitliliği bakımından çok zengindi. Geçen yıl arılarım önce Uşak'ta sonra da Burdur Yeşilova'da konakladı. Arılarım çeşitli kır çiçekleri ile birlikte anason çiçeğinden de nektar toplamıştı. Hatta anason çiçeğinin aroması bana müşteri bile kaybettirdi
Bu yılki bal Torbalı'da hasat edilmiş bir baldır.Nektarın çoğunluğu hayıt çiçeğinden elde edilmiştir. Bal da hayıt çiçeğinin kendine özgü aromasını hissettirmektedir.
Balın akışkanlığı konusunda size katılmıyorum Isı faktörünü göz önünde tutmak lazım. Hava sıcaklığı 20 derecenin altına düştüğünde balın kıvamının da arttığını göreceksiniz.
Balların akışkanlığı nektar kaynağına ve balın olgunluğuna göre farklılık göstermektedir.
Teşekkür ederim. Saygı ve selamlar...

kamil35 Çevrimdışı   Başa Dön