View Single Post
Eski 02-09-2011, 03:58   #7
Halil Önen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Maliyeci-38 Mesajı Göster
Sayın Halil Önen söyledikleriniz ilaç gibi geldi çok teşekkür ederim. Ne yapacağımı bilmiyor kara yaslar tutuyordum. Yardımcı olduğunuz için çok mutluyum. Evet haklısınız yakın zamanda yaklaşık 2-3 gün önce çatıdan topladığım güvercin gübrelerini (gübreler çok kuru ve sertti tıpkı tahta gibi ) iyice parçaladıktan sonra ananasımın toprağına karıştırmıştım ve sulamıştım. Ondan olmuş olabilir mi ? eğer ondan olmuşsa güvercin gübresini sulandırıp şerbet yapıp toprağına dökersem aynı kurtlanma olur mu? Ananasımın toprağını değiştirirken ananasımın köklerini iyice topraktan arındırmalımıyım (suya daldırarak) ve ondan torf toprağa mı dikmeliyim? ben birde ananasımın toprağına yeşil ve siyah çay fosaları karıştırmıştım birde kurşun kalem talaşları acaba onlar mı sebeb olmuştur . Bu süreçten sonra neler yapmam gerektiğini söyleyebilirseniz çok mutlu olurum. Aslında bu güvercin gübresini bana ananas için gübre ararken çiçekçiler söylemişti bana çatıda bulabileceği mi söylemişlerdi bende çatıdan topladım ama tek ananas değil diğer bitkilerime de vermiştim şimdi onlarında topraklarını değiştirmem gerekecek herhalde ben ne büyük bir yanlış yapmışım çiçekçilerin taviyesi üzerine hareket ettim ama keşke yapmasaydım. Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim tavsiyelerinizi bekliyorum sağlıcakla kalın saygılarımla...
Kurumuş güvercin gübresi _ yaş eğilse_ kurtlanma yapmaz.

Çay atığını bende kullanıyorum.

Ama gölge bir yerde kurutarak. Yaş çay atını kurutmadan saksıda kullanmayın. Çürüme yapıyor. Kurtlanmaya bu da sebep olmuş olabilir.

Kurutma işleminde bile ara sıra karıştırmalısınız. O zaman kokopeat gibi oluyor. Toprağa ve gübreye karıştırbilirsiniz. Zaten zamanla çay atığı toprakta kayboluyor.

Güvercin gübresini çay _ kompost çayı) yapıp kullanmak şahane olur.

Bunu için 'kompost çayı sayfanı' ookursanız bir çok gübre kullanmanıza gerek kalmayacak ve kendi _ kaliteli_ gübrenizi kendiniz yapmış olacaksınız.

Kompost çayı kesinlikle kurtlanma yapmaz.

Saksı toprağnı değiştirirken torf da kullanabilirsiniz ama torf gübre değildir. Gübre ile kullanmak daha iyi.

Diğer saksılarınızın toprağını değiştirmenize gerek yok, kurtlanma belirtisi yoksa... Çay atını yaş ve çok kullanmış olabilirsiniz. Kalem talaşları da kurtlanma yapmaz...
Saygılar

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön