View Single Post
Eski 29-08-2011, 18:26   #17
Yücel Özlem
Ağaç Dostu
 
Yücel Özlem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 3,116
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi delphin7 Mesajı Göster
problem tas ocaklari degill! tas ocaklarinin cikarildigi yerler ve bölgeler.

ülkenin bir avuc düzgün ormani ve biyolojik cesitlilgi olan bölgeleri kiyi bölgeleri özellikle akdeniz ege ve marmarada bulunuyor; Buralardan 100- 150 km anadolunun iclerini girin üzerinde ot bitmeyen, toprak kalmamis hic bir canlinin yasayamayacagi yalin kayalarin aciga ciktigi yüzbinlerce km2 potansyiel alan var , tas, mermer ve kil cikartilacak. Ic egeden sivasa; ankaradan karamana kadar bir o kadarda dogu ve G.dogu anadoluda var. Neden ülkenin hazine degerindeki, gelecegi icin gözü gibi korumasi gereken, en degerli biyocesitligi olan icinde yüzlerce bitki, agac ve nadide canliyi barindiran (mesela algeyik, karakulak , vasak,gecmsite olup hala olama ihtimali olan anadolu leopari) hatay, adana mersin,antalya, mugla, aydin gibi yörelerimizden tas cikartilir. Bunun hic bir gecerli sebebi olamaz arkadaslar. Ki cikartilan maddeler ülkenin startejisi bugünü gelecegi icin cok önemli kobaltan tantan, altin veya petrol olmus olsa belki gecerli sebebler ortay sunulabilir. cikartilan koca moca tas granit bloklari bazi yerlerde kil bazi yerlerde de mermer!

ki bu saydigim bölgeler zaten ülkenin en degerli kültür bitkileri olan zeytin pamuk fistik cami, üzüm vs yaninda ve en muhtesm ormanlarinin oldugu bölgeler, halkinda diger bölgelerle karsilastirildiginda istihdam problemi cok fazla degil.

Eger ic bölgelerden bu saydigimiz maddeler cikartilirsa bazi arkadaslar firmalarin nakliyat ve yakit masraflariinin artacagini söyleyebililer. ama devlet bu gelismekte olan cogunlunun arazileri verimsiz daglari ormansiz olan bu ic bölgelere hem tesvik prime verip hemde vergi kolayligi sagliyor. ayrica bu bölgelerde calisanlarin ödeyecekleri ücretin gelismis kiyi bölgelerinden daha az olacagi malum.

Milasin, muglanin aydinin, amanoslarin toroslarin ormanlari bitki cesitligili yaban hayati yani gelecegi ekonomik ve stratejik degeri yüksek olmayan tas ocaklari tarfindan tahrip olmasin. Bu sahip oldugumuz muhtesem miraslari gelecek nesilere sag salim birakalim. Bu tas ocaklarin ic bölgelerdeki yüzbinlerce üzerinede ot bitmeyen, hatt acanlininbile yasayamayacagi verimsiz, potansyiel alanlardan cikartalim bunu bilip planlamak bu kadar mi zor yahu! 2011 lerin Türkiyesinde
Sayın delphin7 Tebrik ederim. Ülke meseleleri ile ilgilenen birilerini görmek, acımızı bir nebze hafifletiyor. Sağolunuz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi delphin7 Mesajı Göster
odeh bey yazdiklariniz bastan assagiya okudum ne kadar samimi v ebu davaya gönül verdiginiz belli oluyor. cok güzel


özel agaclandirmaya aslinda orman bakanligida cok önem ve ehemiyet veriyor ama yazik ki o bashettiginiz o %85 lik kroniklesmis memur zihniyeti ve organizasyon eksikligi yüzünden istenilen basari elde edilemiyor. Böyle durumlarda alt kademedeki memurlari devreden cikartip direkt en yüksek mercilerle iliskiye gecin. Bakin eski orman bakani Prof Dr. Osman kahveci milletvekili oldu ona mail atin **** direkt agaclandirma genel müdürü ile irtibata gecin. su yaptiklarinizi ve önünüze cikan sorumsuz tembel vizyon ve motivasyondan yoksun görevlilerin yaptigi akil alamaz, mantiksiz engelleri anlatin inanin size yardim olacaklardir.

O sayfalarinda verdikleri E-mail adresleri ve tel. süs icin konulmadigini. Vatandaslarla, halkla irtibata gecmek yardimci olmak icin verdilgini unutmayalim.
Ben böyle yapiyorum artik cekinmeden, su bakan, bu genel müdür demeden en ufak bir terrütte bulunmadan her defasinda yazdigim E-mailime hem cevap aliyorum hemde yardimci oluyorlar.
....
Yukarıya alıntıladığım birinci mesajınızda, dile getirdiğiniz ciddî sorunu bu sayın bakan'a (Prof Dr. Osman kahveci) veya başka ilgililere lütfen iletseniz. Yaptığınız başvuru ve yapılacak işlemlerin safahatını bizimle paylaşsanız. Biz de örneği görerek, ülke sorunlarının nasıl çözüleceğini öğrenip sizin izinizden gitsek nasıl olur acaba. Şayet mümkün olursa, İnanın çok büyük bir hizmet olur.

İyi günler diliyor saygılar sunuyorum.

Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön