View Single Post
Eski 29-08-2011, 13:53   #6
acemifüsun
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Benim büyüklerim de ekmek dolması yapardı, özel dolmalık yarım küre şeklinde ekmekten. Sevgili hosseda'nın dediği gibi bakır , kapaklı sahanda , çok kısık ateşte, et suyu ilavesiye pişirilirdi. Kıyma soğanla kavrulur, soğuyunca ufalanmış ekmek içleri, karabiber, maydonoz ilave edilir, bizimkiler hafif dövülmüş ceviz de koyarlardı. Ekmeğin satın alındıktan sonra 2 gün bayatlaması gerekiyor, içinin kolay çıkabilmesi, ve ufalanması için. Ayrıca pişirme çok önemli tencerenin altına iki çatal çapraz olarak yerleşirilip, ekmeğin tencereye yapışması önlenmiş olur. Pişirirken arada kaynayan tencereden et suyunu kaşıkla alıp, ekmeğin üzerine gezdirmek, ekmeğin yumuşamasını sağlamak lazım. Ateşten aldıktan sonra yarım saat dinlenmesi gerekiyor. Yanında sarımsaklı ya da sade yoğurt ve tereyağında kızdırılmış, kımızı biberle servis yapılır.

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön