View Single Post
Eski 29-08-2011, 12:52   #4
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,291
Bir iki sey ilave edersek...

Bizde kulplu kapakli buyuk bakir kapta ve yemek gibi ocakta pisirilirdi. Kabin dibine asmadan kesilen ekmek capindaki comaklar yerlestirilirdi ekmek onlarin uzerinde piserdi. Ekmege yarim kure demek daha dogru olur dogru tarif icin. Kurenin ortasindaki kapak kubbe gorunumundedir. Asker tayininin buyuk kubbelisi de denebilir. Bizde sahurda olmak uzere haftada iki defa pisirilirdi ve yaninda sadece uzum hosafi olurdu.
-Klavyenin Turkce ozelligi kayboldu.. ozur dilerim...

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön