View Single Post
Eski 16-03-2007, 15:29   #19
karaman76
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-01-2007
Şehir: ISPARTA
Mesajlar: 29
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi avcı 07 Mesajı Göster
sevgili arkadaşlar patlıcan ağacının anacının patent ve tescili bende aşı işine kendiniz uğraşamayın o 8 yaşında ki ağaçların o hale getirmek için biz tam 4 sene uğraştık.aşısı çok zordur ayrıca aşısından ziyade bitkinin aşıya gelme süresi farklıdır erken olursa tutmaz geç kalırsanda tutmaz aşı.size yardımcı olabilirim.aşılı fideyi temin ederim size.bedeli mukabilinde tabi
Sayın Avcı 07 isminiz musa mı? öyleyse sizinle tanışıyoruz. isminiz farklı olsa da farketmez. sizin gibi bilgili insanlardan birşeyler öğrenebilirsek ne mutlu bize. ben makina öğretmeniyim ama henüz görev almadım, kasabada yaşıyorum. yukarıda gördüğünüz aşılanmış patlıcan fidesi benim.

dediğiniz gibi aşının tutması baya güç bu fidanlarda. zamanlamamı önemli yoksa sıcaklık veya başka şartlarda uygun dönem ne zamandır. aşıda neye dikkat etmek gerekir.

yaptığım aşının yöntem ve şekli şekilden belli oluyor. başka türlü aşı yapmak mı daha kesin sonuç verir. birde bu fidanlar 0 C'de donuyor ve ölüyor bildiğim kadarıyla. birkaç yıllık olduklarında da aynı durum oluyordur galiba öyle değilmi?

belki de benim patlıcan ağacı fidanım sizinkinden farklıdır, sizinkininde donup ölme durumu varmı?

ben bu işi ticaret için yapmıyorum. amacım kışın patlıcanın yetişip yetişmediğini görmek. kaloriferli evde oturuyorum ve fidanları oda içinde bulunduruyorum. ama bazen sürgünler kuruyor nedense.

bakımı hakkında ve aşılanması hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.

size şimdiden teşekkür ederim.

karaman76 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön