View Single Post
Eski 16-03-2007, 13:23   #17
aybala
Ağaç Dostu
 
aybala's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2004
Şehir: İstanbul-Maltepe
Mesajlar: 6,826
Name:  3039875.jpg
Views: 12984
Size:  11.8 KB

70 yıl sonra ilk kez görüldü

Koray YILMAZDEMİR/KIBRISÇIK (Bolu), (DHA)

Nesli tükenmekte olan hayvanlar arasında olan bir Anadolu Vaşağı, Bolu'da aç kurtlar tarafından parçalanmış olarak bulundu. Vaşağın ölüsünün yanında dolaşırken görülen iki yavruya ulaşmak için çalışma başlatıldı.

Bolu’da 70 yıl aradan sonra ölü de olsa bir Anadolu Vaşağı görülmesi, Bolu Çevre ve Orman Müdürlüğü’nde heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu. Kıbrıscık İlçesi’ne bağlı Çekören mevkiinde çalışan ormancılar ölü bir Anadolu Vaşağı buldu. Ölen vaşağın hemen ilerisinde dolaşan 2 yavru vaşak daha görüldü. Yavrularını aç kurtlardan korumak için kendini siper eden vaşağın aldığı diş ve pençe darbeleriyle öldüğü tespit edildi.

Bugün, Bolu Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, vaşakların bulunduğu yerlere yemler bırakarak hayvanları görebilmek için çalışma başlattı. Hayvanların tespit edilmesinin ardından bölge koruma altına alınacak.

Kıbrısçık Orman İşletme Şefi Zafer Ekinci, ölen Anadolu Vaşağı’nın incelenmek üzere Bolu’ya gönderileceğini belirterek, “Sanıyoruz aç kurtlar vaşak ailesine saldırmış. Anne vaşak, yavrularını koruyabilmek için kendini siper etmiş. Vücudunda pençe ve diş izleri var. Yavruları yakalayabilmek için yemleme çalışması yapıyoruz. Bolu’da 70 yıl sonra Anadolu Vaşağı görülmesi heyecan verici” dedi

aybala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön