Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi halihazirda
teşekkürler arkadaşlar, güllerin kokusu ilk gonca halinden son haline kadar yoğun bir kokusu var ve çok güzel kokuyorlar. Bitkiniz ne zaman yeşerdi Sn. yarenimez? Benimkiler topraktan çıktıktan 3 ay kadar sonra gül verdiler. Daha iyi büyümeleri için karbondioksit takviyesi yaptım.
Tohumlar konusunda bir bilgim yok çünkü 1 yıldan uzun bir süredir tohumdan gül yetiştirmeye çalışıyorum o gördüğünüz saksının dibinde nerden baksanız 15-20 farklı gül tohumu var ve farklı yerlerden gelen tohumlar o bakımdan ana gülle arasındaki farkı bilemiyorum. Farklı renkte olmalarının nedeni ilk açtıklarında kırmızı olmaları güneşi gördüklerinde rengi de açılıyor. Beyaz olan farklı bir tür galiba çünkü gül yaprakları biraz değişik açtı.
|
Teşekkür ederim sayın Halihazırda.. Güllerin yoğun kokulu olması beklediğim cevaptı. Benim ektiğim tohumlar kendi evimin önündeki güllerden( sarı ve kırmızı renkli aşılı güller). Nisan ayı ortalarında falan çimlendiler, haziran ortalarında poşetlere aldım.Şimdi 30/40 cm boylarındalar. Benimkiler bahçede ve güneş altında olduğu için doğal halde gelişimlerini sürdürüyorlar, yakında da kalıcı yerlerine dikeceğim. Sarı ve kırmızıdan başka renkler de bekliyorum. Bu durumda çiçekleri seneye göreceğiz herhalde..