View Single Post
Eski 24-08-2011, 08:38   #392
cantokuri
Yeni Üye
 
cantokuri's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-12-2006
Şehir: Bakü, İstanbul, Antalya
Mesajlar: 27
Merhaba Arkadaşlar,
Bakımına yeni başladığım bir alanın çimlerinde mantar oluşmuş, bütün çim alanlara yayılmış ve şimdi tekrar rulo çim uygulaması yapılacak. Ben gelmeden önce bir alana yeni uygulama yapmışlar fakat burada da hastalık oluşmuş(ben kök çürüğü olabileceğini düşündüm ama size danışmak istedim) Alanda ölü doku temizliği yaptım, Antracol(PROPINEB) ve humik asit uyguladım, çim henüz çok az kök salabilmiş. Gece sulamasını kestim. Sorunlu bölgelerde ki çim küf kokuyor ve çektiğinizde elinizde kalıyor. Taramadan önce sararan bölgeler yatmış durumdaydı.

Şimdi 1500m2 lik bir alana rulo uygulaması yapacağım bu alan benim referansım olacak yeni işimde(Bakü'de) referans bozuk olursa kötü olacak yani benim için(:

Alandan sökülen çimleri maalesef atmak yerine olduğu yere gömmüşler): Olabildiğince bütün alanı temizlettim önce, daha sonra Captan ve Antracol ile ilaçlattım (elimde tanıdığım sadece bu ikisi var diğerleri buralardan alınmış yerel ilaçlar, üstlerini okuyamıyorum bile) Zemin oldukça kumlu bu nedenle torf sermek istiyorum ama mantara ortam hazırlayacağı için de tereddütlüyüm. Bio humus alınmış daha önce, steril edilmiş yazıyor üzerinde ama yine tanımadığım ve güvenemediğim için kullanmak istemiyorum, kokladığımda bile küf kokusu geliyor sanki): Ben de sonunda bir şey sermeden direk kum üzerine uygulamayı düşünüyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, fikirlerinizi bekliyorum. fotoğrafları paylaşacağım.


Düzenleyen cantokuri : 24-08-2011 saat 09:33 Neden: imla
cantokuri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön