View Single Post
Eski 20-08-2011, 22:18   #30
mavikartal5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-11-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 617
5 diş sarımsak ezilir ve bir su bardağına konulur. Bardağın ağzı kapatılarak hava alması engellenir. Oluşan enzim, kurutulmuş tohumların yıkanmasında kullanılır. Takiben ıslak tohumlar gölgede kurumaya alınır.

Odun külünün, güçlü koruyuculuğu ve tohum beslemesi olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda tohumların uzun sürede nemlenmesini engeller. Bunun için, özellikle baklagil ve fasülyegil tohumları kurutulmuş odun külüyle karıştırılır. (bu işlem özellikle börülcede çok faydalıdır).

mavikartal5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön