View Single Post
Eski 15-03-2007, 15:02   #12
bonsaisan
Ağaç Dostu
 
bonsaisan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,793
Sevgili bonsai sever arkadaşlar.

Bende kitabın bitmesini isterim, korkum kitap çıktıkdan sonra alacak olan bonsai severlerin, hayal kırıklığına uğramaması, bu hobiye başlarken yaşadığım kaynak sorunlarını yansıtmak İstemıyorum.
Sorun şurada, bu kıtaba Ödeme yapacak İnsanın verdiği bu Ödemenİn karşılığını almasını İsterim. Lakın çok geniş bir konu olan bonsai tek bır kitaba sığdırılacak bir konu değil. Bu yÜzden içeriği sade ama, bilgileri güçlü bir kitap olusturmaya çalısıyorum. Diğer eksik konu ise kullanılacak uygulama fotoğrafları. Bilindiği Üzere, her uygulamayı göstermekiçin o uygulamanın zamanında karelenmesı gerekiyor.
Bu da biraz zaman olan bır süre.
Diğer sorun ise bonsai için kulanılan ağaclar. Bunların bır kısmı ticari üretim amaclı, seri üretimi olan cinsler, bunların zaten fotolarını çekmek kolay, lakin yurdumuzda bulunan cinsler, yani bizim ülkemize ait olan cinslerin fotoğraflanması, bunları bulmak çok zor, ya da yetiştirmek çok zaman alan bir süreç, bundan dolayı bıir gecikme yaşamakdayım.

Ayrıca kulanılmakda olan kimyasalların ya da gübrelerin ülkemizde kolay bulunan ve herkesin ve her kesimin satın alabıleceği maddelerın olması lazım. Bir de işin telif hakkı sorunu var. Mesala kitaba yazacağınız ürünün o ürünü satan firma tarafından onaylanması görsellerinin firma tarafından alınan izin ile kullanılması bunlar kağıt ustundeki anlasmalar, cünkü yazılan kitap bir roman değil.İçeriği farklı firmaların izni ile olabılecek bir kitap. Örnek, Gübre-hormon-sera malzemesi-suni ışık kaynağı olarak kullanılacak ampul-makas-saksı vb.
İlginiz için teşekkür ederim.

Sayın Vildan HAnım

Malesef üzülerek söylemek isterim ki konulara fazla değinemiyorum.
İşlerimin aşırı yoğun olmasından dolayı. Hattı zatında kendi papağanım suzi ile bile ilgilenemiyorum.

Hatta üyesi bulunduğum papağanlar konusunda en geniş kapsamlı papaganım.net sitesine bile giripte bir şeyler yazamıyorum.
Üzülerek söylemek isterim ki bonsai felsefesine uygun bir disiplini bozmus bulunmakdayım.
Bu hatam sonucunda 2 adet 10 yılık ağacımı kaybettim.
Günümüz yaşam koşuşurmasında vakit ayıramadığım ağaçlarım için cok üzüldüm.
Ama yakın bir zamanda tekrardan yaşamımın rayına oturacağına inanıyorum ve siteye de sık sık yazı göndermeyi deneyeceğim.

Saygılarımı sunarım.

bonsaisan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön