View Single Post
Eski 15-03-2007, 13:23   #80
hfz
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 810
Exclamation

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mcalgin Mesajı Göster
Ustalar buradakı menekşeleri görünce benim menekşelerime üzelmek elde değil çiçekleme dönemi geçen sonbaharda bitti ve o zamandan bugüne kadar hiç çiçek açmadı. geçenlerde bir uzman kişi çiçeklenmesi için korlutmak gerekir en ortadakı yaprakları karşılıklı olarak kopar dedi. Sonuç menekşeden giden 2 yaprak oldu. Toprağını değiştirdim küflenmenin önüne geçtim gübre derseniz düzenli sıvı gübre takviyesi veriyorum ya yana doğru yaprak **** yukarı doğru yaprağa gidiyor. Yana doğru gidenlerin yaprakları ufak yukarı doğru gidenlerinki ise büyük yaprak ama çiçek yok ne yapmam gerekiyor. Lütfen yardım.
Sn.mcalgin, ben menekşelerimi gübrelemeden 2 gün önce Humik asit kullanıyorum. Sitede aratırsanız Humik asit ile ilgili bilgiler var. Humik asit'i Mikrobiyal Tarım ile ilgilenen bir arkadaşım temin etmişti bana. Açıkçası tüm çiçeklerimde kullandığım sıvı gübreyi de aynı kişi temin etti..Sanırım piyasada satılmayan bir gübre.. Ama Humik asit'i (Leonardit olarak da araştırabilirsiniz) piyasada bulma şansınız var.. Ben inanılmaz memnunum bu düzenleyiciyi kullanmaktan ve tüm çiçeklerimi sağlıklı hale getirdiğimi söyleyebilirim.. Tabii bu arada çiçeğin istediği toprak, su, yetişme yeri istekleri de çok önemli.. Bu konulardaki eksiklerimi ve tamamlayıcı bilgilerimi de sitemizden temin ediyorum..

Mesela; menekşelerim pencere önünde, güneş alıyor ama yaz sıcağı güneşlerinde perdeyi kapatıyorum.. Kesinlikle içme suyu ile tabaktan sulama yapıyorum. Kalorifer yanında olduklarından hemen her gün havadan püskürtme ile yapraklarını nemlendiriyorum.(Püskürtmeyi akşam yapıyorum yaprağa su değdikten sonra iyice kuruyuncaya kadar güneş görmemesi gerekiyor)

Ve Sn. Gülenay, sanırım sizin sorunuza da cevap olacaktır menekşe iyice büyüyüp kökler saksıyı tamamen sarıncaya kadar saksı değiştirme yapmadım.. Hatta bu yıl yine (sağolsunlar) sitedeki arkadaşlardan yardım alarak saksı değişimi yaptım çünki menekşelerim çiçekliydi..

Umarım yetiştirme şeklim doğrudur.. Ayrıca yanlış bir uygulamam var ise okuyan arkadaşların yardımı ve uyarması ile ben de daha güzel bakabilirim çiçeklerime..

Sevgilerimle..

hfz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön