View Single Post
Eski 17-08-2011, 20:07   #5
brahmbal
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-08-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 14
dün gece toprağı karıştırırken içinde kanatlı ve oldukça küçük (bazıları yavru olduğu için beyaz zemin üzerinde bile zor görünen) kanatlı, uzun ince vücut formunda... dokunulduğunda zıplayan (bit olduklarına inanmak için yeterli bir kanıt mıdır bilmiyorum?) canlılar var. fotoğraflamak imkansız, ancak mikroskopla anlaşılır büyüklüğe ulaşırlar. ışık gördüklerinde toprağın altına kaçıyorlar, o kadar çoklar ki telaşlanmamak elde değil...
bugün aldığım yerle irtibata geçtim, sinek olabileceklerini söyleyip, "desis" adında bir ilaç önerdiler. böceklerin kanatları var fakat uçmak bir yana zıplayarak kaçıyorlar. aldığım yerin sulama hakkındaki tavsiyeleri burada okuduklarımla örtüşmediği için pek güvenemiyorum.
konu hakkında yardıma ihtiyacım var, ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

bu karşılaştığım ilk sıkıntıydı ve mesajla yardım istediğim sn memet şöyle bir öneride bulundu. "Toprakta yaşadıklarından eminseniz böceklerin, ağacınızı serin ve gölge bir ortama alın. Sulamayı kesin. Toprağın üstü tamamen kurusun. Alt tarafta kalacak nem idare edecektir. Toprağın üstü kuruyunca, bir parmka kadar toprağı alın atın. Bir torbaya koyup evden uzaklaştırın. Havalar sıcak olduğu için bir iki gün sulamamanız toprağın üstünü kurumasına yetecektir. Diğer yandan susuzuluktan zarar görme riskini de unutmayın. Ağacı fotoğraflayıp foruma koyarsanız üzerinde konuşmak daha kolay olur.
Sulama konusunda satıcılara güvenmeyin."
sn memet affınıza sığınarak bu mesajınızı yayınlıyorum belki benim gibi çözüm arayan arkadaşlar buradan ulaşabilir.

brahmbal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön