View Single Post
Eski 17-08-2011, 09:49   #1
zappie
Ağaç Dostu
 
zappie's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-09-2007
Şehir: Samsun
Mesajlar: 375
Tatilde, menekşelerinizi otomatik sulama

Forumu uzun zamandir takip eden arkadaslar fitilli sulamanin ne kadar savunucusu oldugumu bilirler. Cok sayida bitki olunca kolay oluyor tabii. Tatile cikarken de gozunuz arkada kalmiyor. Ancak fitili iyi ayarlayamazsaniz emilen fazla su kok curumesine neden olabiliyor.

Temmuz sonunda tatile cikarken fitilli sulama haricinde, bir grup gelismekte geri kalmis bir yasindaki meneksemi ustunun buyuk kismi seffaf ondulun kapli balkonuma biraktim. Balkonun o kismi sadece 1-2 saat oglen gunesi aliyor. Acik kisimdan gelen yagmur guzel hesaplanmis bir egim sayesinde, yaklasik bir metre genisliginde bir bantta toplanarak su giderine dogru akiyor. Ben de menekselerimi bilincli olarak bu bant uzerinde biraktim. Malum burasi Karadeniz, yagmursuz gecen bir, bilemediniz iki hafta yoktur. Birkac gunlugune eve ugradigimda menekselerim piril piril parliyordu, durumlarinin fitildekilerden daha iyi oldugunu soyleyebilirim. Yagan yagmurlar dogal alttan sulama vazifesi gormustu.

Benzer sekilde uzeri kapali ( yaz gunesinden koruma amacli ) fakat yeterince aydinlik, zemini yagmurdan hafif gollenebilecek balkonu, sundurmasi olan arkadaslara siddetle tavsiye ederim. Elbette cok kurak bir bolgede degilseniz.
Tatil donemi icin farkli onerilerinizi buradan paylasirsaniz sevinirim.

zappie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön