View Single Post
Eski 16-08-2011, 18:25   #571
acemi_caylak
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Sn. Üzüm,

EM tartışması kaolin tartışmasına dönmeye başladı. Her ikiside forum yöneticisi olan bu iki kişi kendileri bir başka konuda bir başka konuyu tartışıyorlar. Bir başkası buna ypasa hemen fırçayı basarlardı. Demek ki kendileri forum kurallarından muaf. Üstelik konu konuyu açıyor ve dağılıyor. Konunun dağılmamasıi için, sorunuzu bu yüzden burada yanıtlıyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi üzüm Mesajı Göster
Keşke bu yazıyı yazmamış olsaydınız.
Önce neden böyle bir mesaj yazdım? Düne kadar bu konuda sessizdim. Çünkü Sunshader'in hedef kitlesi agaclar.net üyeleri değil. Üstelik başlıkta kapatılmıştı. Böyle bir yazı aklımın ucundan geçmezdi. Ancak hem Meyvelitepe hem de Zeytinlibahçe EM başlığında konuyu yeniden gündeme taşıdılar. Açıkçası bunlar, bu sahte lisans olayını "alışkanlık haline getirdiler" diye düşündüm. Çünkü Sarıcan'ın belirttiği gibi, SCD Probiotics adlı firmanın OMRI belgesi, EM başlığında 7. sayfada ve EM Turkey sitesinde mevcut. Oysa SCD Probiotics'in kurucusu Matthew Wood, kendisi Higa'nın yanında çalışmış olsa da ürünü daha da geliştirdiğini iddia ediyor. Kısaca ve net bir şekilde "SCD Probiotics'in EM Research Organization, Inc. ile hiç bir bağlantısı yoktur (onlar tarafından desteklenmiyor)" diye yazmış. Orjinali aşağıda.


"*SCD Probiotics "
is not affiliated with, sponsored by or endorsed by EM Research Organization, Inc. or their affiliates.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi üzüm Mesajı Göster
Sizin verdiğiniz iki farklı rakkamın yakınından bile geçmiyor. Takip ettiğim kadarıyla hala bu konuda bir açıklama yapmadınız.
Bu sorunuza gelince; dikkatinizi çekerim. Bu soruyu soran kişi beyaza "gri" ve "kaolin kanserojen" diyecek kadar artniyetliydi. Bundan sonra ki sorularının kıymeti harbiyesi yoktur. Yani adam gibi sorana adam gibi cevap verilir. Size tokat atana bazen susarak, bazen sizde tokatla cevap verirsiniz. Bu tepki koşullara göre değişir. Sonuçta her ikisi de bir tepkidir ve karşınızdakini kaale almadığınızı gösterir. Ben burada susmayı tercih ettim.

Üstelik Meyvelitepe bizden üründe almadı. Dalga geçerek 500 kg ürün istediğini burada yazdı. Bir tiyatro oynuyordu ve bu tiyatro artık komediden trajediye evrilmekteydi. Bu oyunda rol almamak gibi bir hakkım olduğunu düşünüyorum.

Ayrıntıya gelince, bütün ürün alanlarla birden fazla görüşme yapıldı ve hepside yakından takip ediliyor. Hatta bir çoğu yerinde ziyaret edildi. Kim olduğunu tahmin ettiğim 2 kişi dışında herkes sorulara samimi cevaplar verdi. Bir tanesine 2 kere aramama rağmen ulaşamadım. Diğer bir tanesi ise arkadaşına verdiğini söyledi. Meyvelitepe kendisininde açıkladığı gibi büyük olasılıkla ürünü o kişilere aldırdı. Yani işin içinde daha başından artniyet var. Daha ne denilir ki? Ben açıkçası Meyvelitepe'nin doğru ürünü tarttığına bile inanmıyorum. Bu kadar güvenmediğiniz birinin doğal olarak sözünün veya sorularının hiç bir anlamı olmaz. Yani bu saatten sonra 300 deseniz ne anlamı olacaktı? Ya da 500 deseniz ne anlamı olacaktı? Bilmek isteyenler için, ürünün son halinin özellikleri kendi sitesinde yazıyor.

Ayrıca bizi eleştirenlerden neden bir tanesi de Meyvelitepe'ye sahte lisansı sormadı? Demekki bu sahtekarlığı içlerine sindirecek kadar geniş mideliler. Bize sorulan soruların onda biri Meyvelitepe'ye sorulsaydı ya da Meyvelitepe "Sunguard" adını kullanan firmaya sorsaydı Türkiye'deki "Sunguard" ın çakma olduğu daha başından anlaşılırdı. Ya da EM1 gibi EMA satsaydık bizi burada tefe koyacakların neden bu konudaki kıvırmalarına bir iki kişi dışında cesaretli biri çıkıpta sormuyor? Üstelik bunu savunanlar hala forum yönetiminde yer alıyorlar. Bu sizce ne kadar etik? Örneğin Mine Hanım bildiğim kadarıyla ticari ilişkileri olan bir kişi. Neden bunlar gibi ürün reklamı yapmıyor? Katıldığım veya katılmadığım görüşleride olmuştur. Ancak forum yönetimindekilerden beklenen böyle ilkeli bir tavır olmalı ve üyeler bu durumu en az benim kadar sorgulamalı diye düşünüyorum.

Aslında, düne kadar bu konu bizim açımızdan bitmişti. Çünkü Meyvelitepe zora düşünce bu başlık kapatılmıştı.

Ancak Meyvelitepe ve Zeytinlibahçe bu konuyu yeniden kaşımaya başladılar. Tıpkı hayali "Suriyeli Lezbiyen Doktor" gibi gerçek dışı iddialarda karalamalarına devam edip duruyorlar.

Ürün alan herkese isterse bu belge gönderilir ve gerçek olup olmadığını da herkes kendisi tartarak görebilir. Ancak her pakette mutlaka az bir sapma olacaktır. Bu sadece bizim ürün için değil, bütün ürünler için geçerli. Üstelik bildiğiniz gibi SunShader sadece kaolin içeren bir ürün değil. İçinde başka mineralleride barındırıyor. Bunuda açıklamama hakkımız vardır diye düşünüyorum. Çünkü kaolin olayı artık ayağa düşmüş durumda. Bizim ürünümüz onlardan farklı olmak zorunda. Olay bu kadar basit.


Düzenleyen acemi_caylak : 16-08-2011 saat 19:39
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön