View Single Post
Eski 15-08-2011, 23:43   #1171
acemi_caylak
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fusion1

bakteri ne mikroorganizma en azından ögren derler iki satır iftira atarken..
Sn. Fusion1,

İşin sırrı burada zaten! Adam adı üstünde "ben şürekayım" diyor. Dikkat ederseniz konuyu sulandırmaya başladı zaten. Dikkat edin, Memet hep böyle kışkırtıp sonra da sizi forumdan attırır. Onun için hekimlik onuru falan hikayedir. Hipokrat yemininin ne olduğu umurunda bile değildir.

Şurada destek verenlerin kaçının bakteriler ve mikroorganizmalar konusunda ayrıntılı bilgisi var ki? Sormak lazım; Zeytinlibahçe kaç tane bakteri incelemiş. 2 yıldır kullandığı ürünü bir kez olsun sorma gereği duymamış. İşine gelince "ben kimya profesörü değilim" diyor. Ama efendisine tapınmayı ve arkasından gözyaşı dökmeyi biliyor.

Bakınız adamın biri şalgam suyunu incelemiş ve ne bulmuş. Piyasadan 5 farklı marka, şalgam suyunu rasgele toplayıp tahlil ettirmiş. Ortaya aşağıdaki tablo çıkmış. Üstelik bu bir doktora tezi. Öyle eften püften forum ve blog uzmanları değil.

Name:  laktik asit bakteri sayisi.jpg
Views: 2174
Size:  32.6 KB

Name:  diger mikroorganizmalar.jpg
Views: 2003
Size:  42.5 KB

Higa'nın formülüne ne kadar benziyor değil mi? Hem de şalgam suyunun litresi 5 lira.

Ha buna birde göl suyundan ürettiğiniz fotosentetik bakterilerden kattınız mı iş bitiyor. Nasıl üretileceğini bu mesajda ve daha kolay bir yolunu Sevgili Ömer Tuncer'den sorarak öğrenebilirsiniz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syıldıran
Mesajınızda yazdığınız tecrübeyi yaşayan biri olarak yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Maalesef bazı firma ilgilileri ürünlerini pazarlamak için forumu bir pazar olarak kullanmaya başladıklarından beri üzülerek görmekteyim ki seviye düşmekte , saldırgan ve aşağılayıcı mesajlar artmakta . Bu konuyu daha önce forum yöneticilerimize de mesajla belirtmiştim.
Sn. Syıldıran,

Forum yönetimi dediklerinizden ikisi bu tartışmanın muhatabı zaten. Kimi kime şikayet ediyorsunuz? Aynı kişiler, buna benzer saldırgan tutumları, bir çok rakip üründe yaptılar. Oysa bu ürünlerin hiç birinin diğerine üstünlüğü yoktu. Hepsininde ana malzemesi melas ve bilimum organik atık. Sarıcan da enzim başlığında bu işin sırrını çözmüştü zaten. Bunu söyleyince ortalığı "provake etme" diye tatlı sert uyarılıyor. Hazır elinde forum yetkisi var ya, bir şekilde nasılsa engellerim diyor.

Hiç merak ettiniz mi? Ensar bazı sorulara cevap verecekti ve 500. mesajda forumla ilişiğini kesecekti. Ama Ensar'ın mesaj sayısı şu anda 525 gözüküyor. Kim müdahale etti, ya da forumda bir sorun mu var bilmiyorum.

Bunlara soru sorarsanız "biz kefiliz" deyip işin içinden çıkarlar. Sormazlar mı adama, sen 3 parçalık yerde deniyorsun. Köylü 100 dönüm tarlasında o yıl ürün alamamış umurlarında mı? Köylü Memet zaten burayı izlemiyor. Forumda geçmişe şöyle bir göz atan kaç kişi, bunların sürü gibi saldırdıklarını görünce, "senin kefilliğin şürekanda geçerli olabilir" diye sormaya cesaret edebilir acaba? Çünkü en iyisini hep onlar bilirler. Onlar biliciler. İşlerine gelince "remil atıp" falda gördüklerini söylerler. İşlerine gelince sahte sertifika ekleyip, durum ortaya çıkınca da "bilmiyorduk" ya da "nerede söz ettik ki" diye pişkinlik gösterirler. Biraz daha üzerlerine gittiniz mi ellerinden gelse sizi daraağacına gönderirler. Çünkü tekere çomak sokuyorsunuz.

Yani bunlar için her yol mübah. Üstelik bunu "temiz besin" sloganı ile yaparlar. Hadi bunlara soralım "3 yıl boyunca sattırdığınız ürünlerin farkını bu ürünü kullanmayı önerdiğiniz kişilere ödemeye ne dersiniz?"

Forumu kendi çiftlikleri sanıyorlar. Gerekirse mesajları silip, konuyu yoruma kapatıyorlar. Hatta hücreye bile atıyorlar. Çünkü tek dertleri reklamını yaptıkları ürünlere zeval gelmesin.

Forumda bu reklamlardan çok görürsünüz. İşte size mesaj örneği. Ağaçlar.net kendisini burada bilim kurulu yerine koymuş. Bildiğim kadarıyla Malina bu konulardan anlamaz. Ona bu yazıyı dikte ettirenlerin amacı nedir bilmiyorum. Ancak tamamen bir yönlendirme var. Oysa sıcak olsun veya soğuk olsun hiç bir kompost için mikroorganizma aşılanması şart değil. Bakın bu işin gurusu Prof. Ertuğrul Erdin Hoca ne diyor.

Aşı Maddesi: Gerekli mikroorganizma türlerinin atığın içinde daha önceden bulunmasından ve yerel koşullara kolay adapte olabilmelerinden dolayı, kompostlamanın başlatılması için mikroorganizma kültürleri eklemenin gereği ve herhangi bir avantajı yoktur.

Mesaj Linki: Kompostların Sınıflandırılması.
Mesaj Sahibi: Malina
Mesaj İçeriği: Soğuk kompost; bitkisel veya hayvansal atık malzeme üzerine mikroorganizmalar aşılanarak fermente edilmeleri yoluyla kompostlaştırılmasıdır. Proses esnasında ısı yükselmez.

Not: Bu tartışma sağlıklı yürüyecekse, Meyvelitepe ve Zeytinlibahçe'nin en azından geçici bir süre forum yönetiminden alınmalarını ve sıradan üye kimlikleriyle tartışmaların yürütülmesini sağduyulu forum yöneticilerinden istiyorum. Aksi durumda bu mesajım foruma son mesajdır. Bunlara yanıtları başka platformlarda vereceğim.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön