Toplantı süresince Sıcak, soğuk kompost, Etkin mikroorganizmaların aktifleştirilmesi, kullanım alanları, fermantasyon yöntemiyle organik atıkların değerlendirilmesi, Kompost çayı, malç uygulamaları ve önemi, solucan gübresi, gülleci bulamacı gibi bir çok konuya değinme fırsatı bulduk.
Rafet beyin daha önce hazırlamış olduğu kompost 60 derece olarak ölçüldü. 70 dereceyi geçmemesi önemli.
Kompost çayının hazırlanması ve önemi katılımcıların oldukça ilgisini çekti.
Her zaman olduğu gibi benim vaktim kısıtlı olduğundan erken ayrılmak zorunda kaldım.
Katılımcılar, çevremizde bulunan dev kuruluşlardan çıkan mutfak ve bahçe organik atıklarının ortak değerlendirilmesi, ortak malzeme ve ürün alımlarının yapılması, elimizdeki evladiyelik tohumların korunması ve paylaşılması konularında görüş birliğine vardı.
Bahçe sahibi olarak konuk severliğinden dolayı Rafet beye teşekkürlerimizi sunuyoruz.