View Single Post
Eski 13-08-2011, 12:56   #4
SametAras
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-06-2011
Şehir: Bursa
Mesajlar: 36
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi macuroğlu Mesajı Göster
sayın sametaras bıldırcın yavrusu civcivlerden küçük olduğu için öldürme riski var en iyisi bıldırcını ayırın siz saygılar
Teşekkür ederim...


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba Mesajı Göster
Sayın Samet,
Merhaba. Heyecanınız gayet normal. Eğer yumurtadan çıkış anına müdahale etmezseniz bıldırcını da ayırmayacaktır. Aklınıza gelebilir. Müdahale olayı.
Bazılarımız sabırsız olur. Kırılan yumurtayı inceler, ilk doğan yavruları bir kenara ayırır, sonra hepsini birden yanına koyayım diye düşünür vs.
Bırakın her şey doğal akışında oluşsun.

Bilemiyorum Bursanın içinde mi, ilçeler ya da köynde mi oturuyorsunuz? İlk bir iki gün yavrular yem yemese de iadare edebilir. En kolay yol civciv büyütme yemi alıp onunla beslemenizdir. Tabii ki temiz sularını da ihmal etmeyin. Suluğu derin olmasın ki, civcivler içine düşüp boğulmasın, ıslanmasın. Gerisini anneye bırakın. O herşeyi bilir.
Saygılarımla.

Bursaya bağlı Orhangazi ilçesinde oturuyorum. Babamın arkadaşı bi yemci var, bütün yemleri oradan alıyorum. Ona sorayım, yeni doğmuş civciv yemi diye, o bana hangi yemi vereceğimi gösterir. Esasen bir keresinde tavuğu kaldırmıştım, yumurtalara bakmak için tavuk garip garip sesler çıkardı tüylerini falan kabarttı. Sonra hemen yerine geçti. Birde tavuk gork oldu diye boş bir kümese aldım. Eski kümesinde 5 tane tavuk bir tane horoz vardı. civcivler çıktıktan sonra eski kümese alsam sorun olur mu? civcivleri hemen dışarı salmalı mıyım? tarlada yılan, kedi, köpek, gelinkadın vesaire var. Fakat civcivlerin başında dururum, sonra yine kümese kapatabilirim. Acaba eski kafesteki tavuklar civcivlere birşey yapar mı?


Saygılarımla...

SametAras Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön