View Single Post
Eski 07-08-2011, 00:31   #59
acemi_caylak
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Sn. Mavikartal5,

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mavikartal5
hiçbir kimyasal veya adı biyolojik olarak değiştirilen organik ilaçların kullanılmadığı, toprağın genel yapısınının taşıma su benzeri başka toprakla değiştirilmediği DOĞAL TARIM'a doğru...
Yazdıklarınızın büyük çoğunluğuna katılıyorum. Ancak bunu nasıl başaracağız? Sürekli artan dünya nüfusunu nasıl doyuracağız? Bunun yolunun kimyasallar olmadığı ortaya çıktı. En azından "yeşil devrim" bir fiyasko ile sonuçlandı. Şimdi sözü edilen "biyoteknolojik devrim" de bu işi çözemeyecek. Eldeki veriler onu gösteriyor. Dünya yüzeyinde nüfus artışını durdursanız bile açılığın önüne geçemezsiniz. Çünkü açlığın nedeni yetersiz üretim değil, paylaşımın adil olmayışı. Olayı nüfus artışına bağlamak bir algı yanılsaması. Örneğin gelişmiş bir ülkede yaşayan kişi, çevreyi az gelişmiş ülkede yaşayandan 10 kat daha fazla kirletiyor. Oysa nüfus artış hızı gelişmiş ülkelerde daha düşük. Şu dillerine çok doladıkları nüfus artışı az gelişmiş ülkelerde daha fazla. (Buradan 3 çocuğu savunduğum anlamı çıkmasın.) Sadece kastetiğim hedef şaşırtmaca. Açlığın temel nedeni tekellerin doymak bilmez kar hırsı.

Herşeyi bir kenara bırakalım, hiç marketten ya da bakkaldan hazır gıda almadan yaşamını sürdüren kaç kişi var? Şeker kaç kişinin mutfağında yok?

Ata yadigarı tohumlarınızı nasıl koruyacaksınız? Yukarıda örnekte vermiştim. Organik mısır ekicilerinin tohumlarına da GDO'lu tohumlar bulaşmış durumda.

Biyolojik ürünler, diğer ürünlere benzemez. Örneğin bir arabanın, makinenin ya da elektronik aletin doğada bir ömrü vardır. Değişime uğrayıp, kendilerini yeniden üretemezler. Sonuçta Epsody'nin çok sevdiği deyimiyle "oksidasyona" uğrayıp çürüyerek yok olurlar.

Ancak GDO olayında doğaya dışarıdan yapay canlı katıyorsunuz. Bunların hangi yöne doğru evrimleşceğinin bir garantisi yok. İnsanların güvende olduğunu iddia eden ve bunu bilgisayar simülasyonları ispatlamaya çalışanlar tamamen yalan söylüyorlar. Çünkü sonucun ne olacağını onlarda bilmiyorlar. Cin şişeden çıktı bir kere. Artık şişeye tekrar sokulabileceğini sanmıyorum.

İşte tohum, tarım ilacı ve kimya üreticisi 10 şirketin pazar payı ve yıllık geliri. Yorumsuz.

Name:  top 10 agrochemical-seed-sheical company.jpg
Views: 4759
Size:  52.8 KB


Düzenleyen acemi_caylak : 07-08-2011 saat 17:15
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön