View Single Post
Eski 06-08-2011, 22:22   #58
syıldıran
Ağaç Dostu
 
syıldıran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-03-2008
Şehir: Aydın
Mesajlar: 208
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mavikartal5 Mesajı Göster
sayın yazarlar,
yazdıklarınızdan birşey anlamadım desem yeridir. ben bu konuda uzman değilim, ne de bunların kitabını yazmadım. ben sadece halkım, küçük çiftçiyim, köylüyüm, aşırı ticari kazanç gütmeyen biriyim, halkın içinden bir kişiyim.
organik tarımı yapanların genelde, şehirli zenginler olduklarından yazmışsınız. peki küçük çiftçinin yaptığı, köylünün yaptığı nedir? biliyorum organik değil konvensiyonel veya geleneksel üretim. hem tarımsal ve hem de kimyasallarla yapılan bir üretim.
organik üretim; yasal mevzuatına bakınca açın kanunun ek dokümanlarına bakın lütfen, "kabul edilebilir değerde kimyasallar"dan söz ediyor. o da, yanılmıyorsam 2004 yılındaki kimyasal ilaçlarla ilgili başka bir kanuna atıfta bulunuyor. hani organik üretimde hiçbir kimyasal kullanmayacaktınız? bu ne pehriz bu ne lahana turşusu???
tohum istiyorum sitelerden, kendi tohumlarımız yokkk!!! pazardan tohum alınıyor, pazardan fide alınıyor? bu mu organik üretim? ne idüğü belirsiz tohumlar ve fidelerle yapılıyor? var mı bana kendi tohumundan verecek birileri??? verilen cevap : "yok, git tohumcudan al" yani tohumcunun çeşitli kimyasallarla güçlendirdiği tohumlara yönlendiriliyorum. verilen cevap "yok, git fide al" nereden geldiği belli olmayan fidelere yönlendiriliyorum.
yapmakta olduğum çalışmalarda şu ana kadar elimde 260 tür/alt tür tohum var. diyorlarki yerel tohum yok. ben buluyorum, elimdeki tohumların bir çoğunun yerel olduğuna da inanıyorum. bunu sizlere önümüzdeki yıl elde edeceğim tohumlarla kanıtlayacağım. belki yerel tohumlar, ekim yerleri ve karışık türleri itibariyle genleri zaman içerisind karışmış olabilir ama bu karışım kesinlikle tohumcuların laboratuvarlarında olan bir gen karışımı değil, sadece doğal karışım.
organik üretim yapıyoruz, ama bahçelerimizde çeşitli iş makinalarının patır patır akaryakıt ve yağ akıttığını unutuyoruz???
organik üretim yapıyoruz, kasalar poliüretan/plastis, çuvallar da aynen öyle...
neresi organik bu üretimlerin bilmiyorum.
organik üretim yapıyoruz, diyoruz ki, verim düşüyor nasıl arttırılabilir? kullanım enzimleri verimi arttırın. kullanılan enzimler??? bir takım kimyasallarla karıştırılmış sözüm ona isimleri değiştirilmiş biyoteknolojiye çevrilmiş isimler kullanılıyor. yapmayın, halkı kandırmayın lütfen.
organik üretim, yeşil devrimde kullanılan kimyasalların biyolojik takma isimlerle kullanılan aynıları değilmi?

fazla değil, bir 10-20 yıla kadar organik devrim de yeşil devrim gibi çöpe atılacaktır.

bugün yeşil devrime lanet okuyanlar, ticari kazanç peşinde koşarak gittikleri organik devrime, bir süre sonra lanet okumaya başlayacaklar.
hiçbir kimyasal veya adı biyolojik olarak değiştirilen organik ilaçların kullanılmadığı, toprağın genel yapısınının taşıma su benzeri başka toprakla değiştirilmediği DOĞAL TARIM'a doğru...
Sn. mavikartal5 ,
İşin içerisinde olan biri olarak mesajınızda yazdığınız görüşlere katılmamak mümkün değil , o aldığımız tohum , fide veya fidanların genetiğiyle oynanıp oynanmadığını da bilmiyoruz , bilemiyoruz maalesef. Saygı ve selamlar . .

syıldıran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön