View Single Post
Eski 14-03-2007, 11:00   #34
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Sarı kantaron (St. John's Wort)



Fitoterapide kullanılan bitkilerin "yıldız"ı olarak kabul edilen St. John's Wort bitkisinin ekstreleri, deneysel ve klinik çalışmalarda çok çeşitli etkiler gösteriyor. Bazı kanıtlanmış aktiviteleri; zihni etkileyen (psychotropic), depresyon önleyici (antidepressant), anti-virütik ve antibiyotik etkileri içeriyor. Ayrıca yara ve yanıkların iyileşmesine yardımcı oluyor. St. John's Wort, tarihte sinir toniği olarak kullanılmış, günümüzde ise depresyon önleyici olarak kullanılıyor. Avrupa'da uzun süredir depresyon için doğal ilaç olarak kullanılan St.John's Wort, özellikle Almanya'da şu anda depresyona karşı en önde gelen tedavi ve doktorlar tarafından yılda üç milyon reçeteye yazılıyor.

http://www.bugday.org/article.php?ID=37

http://beybal.sitemynet.com/stjw.htm

http://shiftdelete.net/site/index.ph...id=11&id=25147

Kanser Hastalarına 'Kantaron Otu' Uyarısı


Editör: Ozan Vural
editor@realage.com.tr

EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Canfeza Sezgin, son günlerde kantaron otunu kanser tedavisinde kullanan, kullanmak isteyen hasta sayısının hızla arttığını söyledi.

Kantaron otu içinde insan vücudunda bir çok kimyasal olayı başlatan çok sayıda aktif madde bulunduğuna dikkat çeken Doç.Dr. Sezgin, "Bu ot kanser dahil pekçok hastalığın tedavisinde kullanılan bazı ilaçların etkinliğini, ve tedavi edici özelliğini azaltıyor.

Bu ilaçların etkinliğinin bozulması hastalar için tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Bu tür hastalar kantaron otu kullanmamalı" dedi.Onkoloji uzmanı Doç.Dr. Sezgin, kantaronun, bindebirlik otu, kan otu, kılıç otu, mayasıl otu, yara otu veya kuzu kıran olarak çeşitli isimler verilen Hypericum perforatum L. isimli bitki olduğunu belirtti. Bu bitkinin depresyon ve iltihabi hastalıkların tedavisinde etkili olduğunu ve geleneksel tedavilerin başında geldiğini kaydeden Doç.Dr. Sezgin, son zamanlarda kitle iletişim araçlarında bu otun kanser tedavisinde yararlı olduğuna ilişkin yayınlanan haberlere dikkat çekti.

Bu haberlerin ardından kanserli hastaların kantaron otunu kullanmak isteyip kendilerine danıştığını, pekçok hastanın ise doğrudan kullanmaya başladığını kaydeden Doç.Dr. Sezgin, "Kanser ile ilişkili olarak yapılan hücre ve hayvan çalışmaları, kantaron otunun akciğer, karaciğer, meme, mesane, mide, over ile serviks kanseri, lösemi ve bazı beyin tümörlerinde kanser hücrelerini öldürdüğü ve kanserin damarlanmasını engellediğini gösterilmiştir. Bu nedenle de günümüzde kanserin tedavisinde kullanılması ile ilişkili olarak yoğun olarak araştırmalar yapılmaktadır. İnsanlarda yapılmış bir çalışma bulunmamaktadır.

Bu konuda ileriki yıllarda daha net olarak bilimsel bir yorum yapılabilecektir. Fakat bu süreç içerisinde hastaların bir kısmının bu bitki ürünlerini hiçbir yan etkileri olmadığı düşüncesi ile yaygın olarak kullanacakları düşünülürse en azından hastaların bazı konularda dikkatli olmalarını öneririm" diye konuştu.

Kantaron otu kullanımı riskli

Kantaron otu içinde insan vücudunda birçok kimyasal olayı başlatan çok sayıda aktif maddeler bulunduğunu belirten Doç.Dr. Sezgin şu uyarılarda bulundu:"Bu maddeler birçok ilacın metabolizmasını ve etkinliğini değiştirip şiddetli yan etkilere neden olabiliyor. Kantaron otundan elde edilen ürünlerin kullanılması, doğum kontrol haplarının etkinliğini azaltarak istenmeyen gebeliklere neden olabilmektedir. Bazı kalp ilaçlarının etkinliğini, organ nakli hastalarında kullanılan bazı ilaçların etkisini azaltarak organ reddine neden olabilmektedir.

Bazı depresyon ilaçları ile birlikte kullanıldığında şiddetli reaksiyon gelişmesine, kanser tedavisinde kullanılan bazı ilaçların etkinliğini azaltarak tedavi edici yararlarının azalmasına yol açabilmektedir, Kolesterol düşürücü ilaçların ve bazı ülser ilaçlarının metabolizmasını değiştirebilmektedir. Bu ilaçların etkinliğinin bozulması hastalar için tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle yukarıda bahsedilen tedavileri alan hastaların kantaron otu kullanmamaları ve bu konuda hekimlerine danışmaları gerekir."

Öte yandan Doç.Dr. Sezgin, kantaron otunun yan etkilerinin az olmasına rağmen (yüzde 2.5), çoğunlukla mide-bağırsak sistemi rahatsızlıkları, uykusuzluk, yorgunluk ve alerjik cilt döküntüleri gibi reaksiyonlara neden olabildiğini vurguladı.

Kantaron otu kullanan açık tenli hastaların, güneşte kalmamalarını, yaşlıların güneşli havalarda gözlerinin hassasiyetinin artması nedeniyle güneş gözlüğü kullanmalarını önerdi.

25.09.2006 12:23:00


http://www.realage.com.tr/tr/realage....asp?hid=25020


Saint John's Wort, Official plant, organic :
Saint John's Wort (Hypericum perforatum)
Herbaceous perennial native to Europe and naturalized worldwide. There are many species of Hypericum and there are many look-alikes that are not medicinally potent, so it makes sense to get plants from a verified source. Also, people get confused, because they know that H. perforatum is an upright, flowering plant but they don't know that it also has a repining stage in its growth, where it spreads by stolons and can cover an entire bed (or roadside) prior to flowering.

Saint John's Wort is the most useful yet most maligned herbal plant of the century--the benefits of this plant are too numerous to mention here, and the reader is referred to my book "Making Plant Medicine" or my "Compiled Publications" that has an entire chapter on Hypericum. Suffice it to say, here, that the plant brings the healing aspect of the sun to humans, body and soul.

$7.00 each, organic

The plant prefers full sun, regular garden soil and is perfectly cold hardy. May it bless your life, as warming as a ray of sun.
http://www.horizonherbs.com/group.asp?grp=51&pgNUM=17

KANTARON OTU

Hypericum perforatum L.) Tarla, yol ve orman kiyilarinda, tepelerde ve çayirlarda Temmuz’dan Eylül’e kadar çiçeklenen ve ülkemizde, sari kantaron, kanotu, kiliçotu, mayasilotu ve yaraotu gibi yöresel adlara da sahip olan sifali bir bitkidir. Bitki 25-60 cm boyunda olup, çok dallidir ve saplari ayri oldugu halde bir semsiye biçimindeki çiçekleri 5 parçali, korolla altin sarisi renkli ve kenarlari siyah renkli guddeli tüyler ile çevrilidir . Erkek organlari çok adette ve 3 demet halinde bir araya toplanmistir. Yapraklar isiga karsi tutuldugunda, yag guddeleri, parlak noktaciklar halinde kolaylikla görülür. Bitkiye binbirdelik otu denmesi bu özellikten ileri gelmektedir. Yanilmamak için, tam olarak açmis bir çiçegi parmaklarinizin arasinda ezdiginizde, ondan kirmizi bir su aktigini göreceksiniz.

Faydalari ve Kullanim Alanlari



• Yaralarin iyilesme sürecini hizlandirabilir
• Hafif ve orta siddetteki depresyonlarda rahatlatici ve sakinlestirici etkisi vardir.
• Korku, endise, kaygi, umutsuzluk ve çaresizlik duygularinin giderilmesinde yardimcidir.
• Siyatik, eklem iltihabi (artrit) ve pre-menstural kramplar (Adet öncesi agri ve sikintilar) giderilmesinde faydalidir.
• Safra salgisini uygun yönde etkileyerek sindirim sistemini rahatlatabilir.
• Kronik yorgunluk sendromunda, uykusuzluk, menopoz dönemindeki sikinti, stres ve gerginliklerin giderilmesinde etkili olabilir.
.Her derde deva oldugundan bahsedilir.özellikle mide agrilarina birebir geldigini bizzat gözlemlenmisdir.Ayrica zeytinyagina ufalanarak merhem haline getirildikten sonra açik yaralara sürüldügünde ,yaralarin çok çabuk iyilesmesini saglar.

Hastalar üzerindeki gözlemlerimize dayanarak ifade ediyoruz ki dogru Kantaron kullanimi ve düzenli içildigi takdirde kanser hücreleri üzerinde temizleyici bir etki görülmektedir.

Kanser tümörü taşıyan çeşitli insan ve farelerde kantaron otunun;

Bazı beyindeki kanser tümörlerinin, karaciğer, akciğer, dalak, mide, kalın ve ince bağırsak, mesane, rahim ağzı, rahim, yumurtalık, akciğer zarı, karın zarı kanserlerinde kanser hücrelerinin damarlanması ve yok edilmesi konusunda etkili olduğu görülmüştür.
Ülkemizde de yapılan çeşitli bilimsel araştırmalara göre kantaron otu;

a-) AİDS hastalığının tedavisinde,

b-) Uyuşturucu (eroin, esrar, morfin) bağımlılığının tedavisinde

, c-) Sarı nokta (körlük) hastalığının tedavisinde,

d-) Sedef hastalığının tedavisinde,

e-) Alkol bağımlılığının tedavisinde,

f-) Kurdeşen hastalığının tedavisinde,

g-) Zona hastalığının tedavisinde,

h-) Sebebi belirsiz ve tam teşhisi konulamamış bazı hastalıkların tedavisinde de çok etkili olduğu görülmüştür.

Ayrıca düzenli olarak kullanılan kantaron otunun, kanser ağrılarını bloke ettiği ve morfin gibi ağır uyuşturucu ve ağrı kesicilere gerek bırakmadığı görülmüştür.

Ünlü Bilim adamı J.A.Duke, 1985 yılında yayınladığı

"HANDBOOK OF MEDICINAL HERBS" (Tıbbi Bitkiler Elkitabı) sayfa 242'de kantaron otunun KANSER ve daha birçok hastalığa iyi geldiğini yazmıştır.

J.A.Duke'ın bilimsel araştırma sonuçlarına göre;

KANTARON OTU ŞU HASTALIKLARA İYİ GELMEKTEDİR:

a-) Kanser,
b-) Şeker hastalığı,
c-) Kronik Romatizma,
d-) Mide ülseri
e-) Mide-Barsak hastalıkları
f-) Diüretik yatıştırıcı
g-) Karaciğer
h-) Safra Rahatsızlıkları
ı-) Sarılık

HAYVANLAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

"Kantaron, Sarı Kantaron, Binbirdelik otu, Kızıl ot denen (Hypercum Perforatum) bitkiyi tane olarak yiyen açık renkli hayvanlar, temas eden yerlerinde ödem meydana gelmektedir.

Ayrıca bunu kuru veya taze yiyen hayvanlarda ışığa karşı hassasiyet artarak vücutlarında kaşınma duygusu artar. Bu gibi hayvanlar güneş altında belli bir süre kalırsa kaşıntı başlar ve bulduğu ağaca, taşa, duvara sürtünerek vücudunda yaralar açılır. Hayvan besicileri bu bitkinin ot içerisinde ve otlatılan meralarda bulunmasını istemezler. Sarı kantarona hayvan besicilerinin bakış şekli (havyanlar için) zehirli ve zararlı oluşlarıdır.

Hayvanlar üzerindeki bu zararlı ve zehirleyici etkileri, yanlışlıkla insanlar üzerinde de meydana gelebilir zannedilmektedir.

İNSANLAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Kantaron otunu düzenli şekilde kullanan onbinlerce insandan hiçbirisinde herhangi bir zararlı ve zehirleyici etki görülmemiştir.

Hamileler üzerindeki etkileri

Hamile bayanların kullanması durumunda yan etki veya zarar söz konusu olup olmadığı hakkında herhangi bir kesin bilgi mevcut olmadığından hamilelerin kullanması önerilmemelidir..

http://www.kanserdenkorkma.com/kant.html






.


Düzenleyen denizakvaryumu : 15-06-2007 saat 10:01 Neden: link ekleme
denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön