View Single Post
Eski 05-08-2011, 04:02   #2
smarty17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-06-2011
Şehir: çankırı
Mesajlar: 133
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agozce Mesajı Göster
Toplamda 55 dönüm meyve bahçemiz ve içinde yaklaşık 1400 tane ağaç var. Çoğunluğu elma ve ceviz, az miktarda kiraz, armut..... her tür meyve.

Bahçede kuyu suyu ve damlama sistemi var.

Her yıl ekim ayında, ürün toplandıktan sonra bahçede kalan yaklaşık 2, 3 ton elma, epeyce erik, üzüm, pekmez sonrası üzüm posası....gibi kullanılmayan, tarlada kalan meyveler var. Hatta 2 tondan fazla taze ceviz kabuğu (antibakteriyel, dezenfekte özelliği varmış).

1-Bu artık meyvelerle enzim yapmak istiyorum. Nasıl bir sistem kurmalıyım?
(Büyük bidonlar.........3 tonluk galvaniz saçtan su tankı var...)

Bulunduğumuz yer 1400 rakımda. Yani Kasım ayından itibaren, özellikle geceleri soğuk olmaya başlar. Ve kışın -15, -20 leri görür.

2- Bu soğuklarda nasıl olur vaya nasıl korunabilir?

Bu konuda uzman arkadaşlar, değerli görüşleriniz ve önerilerilerinizle bana yardımcı olursanız çok sevineceğim.
Uzman değilim ama yinede görüşlerimi söyleyeyim.Enzimde gaz oluşacaktır.Ve bunu gerektiği zaman çıkışını sağlamalısınız.Evde yaptığımız (5-20 lt) kaplarda ister kapağı kısa süre gevşetip ister nargile sistemi ile gaz tahliyesi yapılır.O tür su tankı zor olabilir.Su deposu olabilir.Sizin için gerekli hacim 1*3*9 yönteminden : 13 ton lazım.

Fermantasyon sıcak havalarda daha hızlı olur.Ama -15te yavaşlamayı geçip donma ihtimali yüksek.Size tavsiyem ilkbahar gibi bu işe başlayıp.Kış başlarında uygulamanız

smarty17 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön