View Single Post
Eski 05-08-2011, 00:28   #1
agozce
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Büyük Miktarda ENZİM Nasıl Yapabilirim

Toplamda 55 dönüm meyve bahçemiz ve içinde yaklaşık 1400 tane ağaç var. Çoğunluğu elma ve ceviz, az miktarda kiraz, armut..... her tür meyve.

Bahçede kuyu suyu ve damlama sistemi var.

Her yıl ekim ayında, ürün toplandıktan sonra bahçede kalan yaklaşık 2, 3 ton elma, epeyce erik, üzüm, pekmez sonrası üzüm posası....gibi kullanılmayan, tarlada kalan meyveler var. Hatta 2 tondan fazla taze ceviz kabuğu (antibakteriyel, dezenfekte özelliği varmış).

1-Bu artık meyvelerle enzim yapmak istiyorum. Nasıl bir sistem kurmalıyım?
(Büyük bidonlar.........3 tonluk galvaniz saçtan su tankı var...)

Bulunduğumuz yer 1400 rakımda. Yani Kasım ayından itibaren, özellikle geceleri soğuk olmaya başlar. Ve kışın -15, -20 leri görür.

2- Bu soğuklarda nasıl olur vaya nasıl korunabilir?

Bu konuda uzman arkadaşlar, değerli görüşleriniz ve önerilerilerinizle bana yardımcı olursanız çok sevineceğim.

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön