Teretorlu Balık
Geçenlerde köyde teretorlu balık yedim.Bu yemeğin yapılışını sizinle paylaşmak istiyorum...
Bir ya da iki kilo dere balığı (tatlı su balığı) güzelce temizlenir.Tuzda biraz dinlendirilir.Unlanarak balık tavasına güzelce dizilir.Zeytinyağı ile güzelce kızartılır. Sıra sosuna gelir:
-Bir baş sarımsak ayıklanarak dövülür.
-2-3 salkım taneleri saçma iriliğindeki üzüm salkımı (koruk) yıkanır. Dövülerek iyice suyu çıkarılır.
-Ezilen sarımsaklarla yarım çay bardağı zeytin yağı birbirlerine karıştırılır.Daha sonra yavaş yavaş koruk suyu bu karışıma ilave edilerek karıştırılır.
-Bu sosa bizde teretor denir.Kızartılmış balığın üzerine bu sos dökülür ve afiyetle yenir...
|