Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi olubitkabuu
Gorunuse gore kokun sadece kirik kisimlarinda varmis kararma. Ben olsam kesmeden once yayilip yayilmadiklarina bakardim. Bosu bosuna hafif sakatlanmis ama hala calisan koku kesmedigime emin olurdum. Zaten koku kesmek basli basina bitkinin mucadele etmesi gereken bir olay. Acik yara olusturuyoruz sonucta. Bu da yetmezmis gibi bitki onemli kok uclarindan uzaklastirilmis olur. Hicbir zarar verilmemis olsa bile saksiyi bosaltip geri doldurma sirasinda kokler zarar gorur.
12lik saksi icinde substrati fazla gelecek yetiskin bir phal. gormedim ben hayatimda. Ayni sekilde sphagnum ve agac kabuklari orkide icin ideal substrat malzemeleridir. Ondan cikarip normal topraga ya da torfa dikmediyseniz kokler rahatlikla nefes alabilir.
Hem orkidenin havasiz kaldigini dusunup hem uzerine poset gecirmenin mantigini anlamadim. Hicbir sekilde ne kokune ne bitkinin tamamina hicbir sey ortmeyin.
|
Bilgi ve tavsiyeler için teşekkürler. Ben biraz fazla kurcaladım galiba orkidemi, o yüzden keyfi kaçtı. Beş gündür evden uzaktaydım, sulamadan, yeterli nemi sağlayacak bir düzenek hazırlayıp bırakmıştım onu, umarım yokluğumda biraz kendine gelmiştir..