View Single Post
Eski 27-07-2011, 12:06   #20
üzüm
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Kayısı suyu konservesi yapmıştım. Posasını kıyıp atamadım; buzdolabına koymuştum. (Bahçede yetiştirdiklerimi en ufak parçasına kadar değerlendirmeye çalışıyorum.) Birkaç gündür nasıl değerlendireyim diye düşünürken bu başlığı görünce dondurma yapmaya karar verdim.

600 gr'lık kavonozdaki kayısı posası
2 su bardağı şeker
1 su bardağı konsantre kayısı suyu
1/2 su bardağı su
3 yumurta akı

Şekerle yumurta aklarını karıştırdım, daha sonra kalan malzemeyi ilave edip homojen oluncaya kadar karıştırdım. Buzlukta ara sırası karıştırarak dondurdum.

Tadı, rengi çok güzel oldu. Vişne suyu yaptığımda niye aklıma gelmedi diye hayıflandım. Gerçi onun posasını kakaolu keklerde kullanmıştım.

Dondurmayı buzluğa kaldırdığımda kalan 3 yumurta sarısı gözüme battı. Onlarıda Sayın lale76'nın tarifindeki dondurma yapımı için kullandım. Ölçüleri üç yumurta sarısına göre ayarlayıp pişirdim. Kolay donması için üç kaba ayırdım. Birinci kaba bitter çikolata, ikinci kaba granül kahve, üçüncü kaba çilek (deneme amaçlı yaptığım çilek konservesini kullandım) kattım; karıştırarak dondurdum. Bu tarifi daha öncede aynı malzemelerle denemiştim; çok güzel oluyor ama fazla yumurta kullanıldığı için sık yapmıyorum.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön