View Single Post
Eski 22-07-2011, 16:02   #67
sans43
Ağaçsever
 
sans43's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 65
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Aydın Demirkaya Mesajı Göster
Merhaba Sayın Sans43,

ben şu anda cocopeatte üretimdeki en hassas yerdeyim. Her saat başı 5.dk sulama yaparken sulama borusu ucunda damlama nodülümü var yoksa su borudan direkt olarak akıyor mu? Akan suyun motoru nasıl birşey. Bu 5 dk. içinde Ne kadar su akıyor ve bu suyun ne kadarı drenajdan çıkıyor. Drenajdan çıkan su tekrar besin deposuna mı dönüyor? Bu konuda daha başka fikirleriniz varsa onları da öğrenmek isterim. Şimdiden çok teşekkürler.
Sayın Aydın DEMİRKAYA,

Eski bir akuvarist olduğumdan damlama için akvaryum musluğu kullanıyorum, musluktan suyun debisini istediğim gibi ayarlıyorum. Genelde her saat başı her köke 150 ml besin eriyiği vermek gerekiyor, bunu ölçmek için bir musluğun damlattığı suyu ölçüp ona göre bir ayar yapmalısınız. Bu sistemde muslukları arada kontrol edip tıkanan varsa açmalısınız. Drenajdan geri dönen su miktarı ise havanın rüzgarlı, çok sıcak, bulutlu olmasına göre değişiyor. Sabah ilk sulamada çok az, daha sonraları bu miktar %30 ila % 50 arasında olabiliyor.

Sayın DEMİRKAYA, benim yaptığım agregatlı denemeler "geri dönüşlü katı ortam kültürüdür", drenajdan gelen besin eriyiği direkt olarak besin tankına geri döner, yani kapalı sistemdir. Vakit buldukça günde bir iki defa EC ve pH ölçer ayarlama yaparım.

Kullandığım akvaryum kafa motorunun fotoğrafını ekliyorum. Motor hakkında detaylı bilgiye internetten ulaşabilirsin.

Çalışmalarında başarılar dilerim.

Eklenen Resimler
   
sans43 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön